понеділок, 04 листопада 2019 01:24

Грип 2020: чого варто боятися українцям

Грип 2020: чого варто боятися українцям
Фото: debaty.sumy.ua

В епідеміологічному сезоні 2020 році українців будуть атакувати 4 штамів грипу — "Колорадо", "Пхукет", "Канзас" і "Брісбен". З двома останніми українці ще не стикалися. Вони можуть бути смертельні для дітей, пенсіонерів, хворих на діабет, серцеві і легеневі недуги. Їм радять обов'язково вакцинуватися.

Детальніше розповіла Марина Шинкар, столичний терапевт.

"Будь-який штам грипу небезпечніший у приміщенні. Надворі він не так легко передається від перехожих. Треба бути готовим усім, бо торік захворіли майже 100 тисяч українців. З них 64 померли. Економніше та дієвіше вакцинуватися. Робити щеплення варто до початку росту захворюваності. Хоча можна й упродовж усього сезону, адже імунітет виробляється за два тижні", - пояснює лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи чекати нової хвилі дифтерії: яка в Україні ситуація зі щепленнями

В Україну завезли препарати "Ваксігрип тетра", виробництва французької компанії "Санофі пастер" та "Джісі флю" з корейського підприємства "Грін Кросс Корпорейшн". Ціну визначать аптечні мережі. Коштують приблизно 200–300 грн. Безкоштовні для дітей і медиків.

Перед процедурою слід проконсультуватися з лікарем, щоб уникнути алергії. Вакцину купують в аптеці, а щеплення роблять у лікарні.

Коли вакцини ще не було, а ви вже заразилися вірусом, не збивайте температуру до 38 градусів. Що вона вища, тим краще організм бореться. Знижуючи її — послаблюєте імунітет.

Лікарняні планують перевести в електронну форму. Тоді українцям не доведеться йти до лікарні. Закрити лікарняні можна буде онлайн.

"Повністю перевести лікарняні в електронну форму на цьому етапі не вдасться. Але ми зможемо зробити електронний облік цих лікарняних і за рахунок цього позбудемося від такого явища, як підробка лікарняних.

Зараз ви читаєте новину «Грип 2020: чого варто боятися українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути