понеділок, 14 грудня 2020 12:26

Дослідження виявило ефективність засобу від артриту для лікування Covid-19

Дослідження виявило ефективність засобу від артриту для лікування Covid-19
Загалом 515 пацієнтів, котрі отримували також "Барицитиніб", вилікувалися в середньому за 7 днів. Фото: pixabay

Зменшити дні лікування від коронавірусу на день або більше, може препарат барицитиніб разом із ремдесивіром.

Його зазвичай використовують при артриті, а під час коронавірусу його рекомендують особливо для тих, у кого важкий перебіг захворювання, пише "Українська правда".

Всесвітня організація здоров'я раніше не рекомендувала використовувати ремдесивір для лікування пацієнтів з Covid-19, допоки не буде достатніх доказів його ефективності. Нове дослідження доводить його результативність у поєднанні з іншим препаратом барицитинібом. Мінус використання барицитиніба в його ціні. В українському сегменті інтернет-ринку ліків його пропонують за 46 814 гривень за 28 таблеток. Також один із можливих побічних ефектів цього препарату – утворення тромбів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: AstraZeneca хоче випробувати препарат від коронавірусу в комбінації з російською вакциною

У дослідженні брали участь 1000 пацієнтів з коронавірусом. Всім їм давали препарат ремдесивір. Загалом 515 пацієнтів, котрі отримували також барицитиніб, вилікувалися в середньому за 7 днів. А ті 518 пацієнтів, котрі отримували тільки ремдесивір, лікувалися 8 днів. У людей, які отримували 2 препарати, було менше побічних ефектів і на 30% більше шансів швидко покращити здоров'я за 2 тижні. У них також був нижчий ризик смерті протягом 4 тижнів після початку лікування – 5,1% проти 7,8% при прийомі тільки "Ремдесивіра".

Найбільший ефект було видно серед пацієнтів, які потребували кисню, але ще не підключалися до ШВЛ. Ці пацієнти лікувалися 10 днів 2 препаратами і 18 днів, якщо тільки одним із них. Зараз в протоколах лікування коронавірусної хвороби рекомендують використовувати дексаметазон, який значно дешевший, аніж барицитаніб. Дослідження показують, що дексаметазон, на відміну від барацитинібу, значно знижує смертність у тяжкохворих пацієнтів з коронавірусом.

Зараз проводять додаткові дослідження, де прослідкують 2 схеми лікування – ремдесивір+барицитиніб та ремдесивір+дексаметазон, щоб визначити додаткові переваги.

Препарат для лікування коронавірусу 21 листопада екстрено зареєструвало Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США. Засіб виробництва компанії Regeneron.

Зараз ви читаєте новину «Дослідження виявило ефективність засобу від артриту для лікування Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути