Ексклюзиви
пʼятниця, 04 грудня 2020 13:35

Добровольці розповіли, які побічні ефекти чекати після вакцинування від коронавірусу

Добровольці розповіли, які побічні ефекти чекати після вакцинування від коронавірусу
Добровольці розповіли про побічні ефекти вакцини від коронавірусу. Фото: 5.ua

Добровольці, яким робили щеплення вакцинами від коронавірусу Pfinzer&BioNTech і Moderna, описали відчуття після прийняття препарату.

Подробицями поділилося CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені з'ясували, кому загрожує тяжка форма Covid-19

Для обох вакцин-кандидатів потрібно отримати 2 дози. Друга робиться за кілька тижнів після першої, для посилення реакції.

"Ін'єкція спочатку здавалася такою самою, як щеплення проти грипу, яка дає лише невелике защемлення в руці. Того вечора, коли я виписався з лікарні, скутість стала трохи більшою. Це можна було подолати, але ви дійсно не відчуваєте, що піднімаєте руку занадто високо над плечем. Однак побічні ефекти досить локалізовані. Я маю на увазі, що це просто дискомфорт у м'язах руки. І все. Насправді це ні на що не впливає, і ти почуваєшся чудово", - прокоментував 24-річний Ясір Баталві.

За словами добровольця, друга доза вакцини була трохи інша. З ним усе було гаразд, доки він лежав у лікарні. А вдома він відчув утому й озноб. Однак лікарі-дослідники пояснили, що це нормальна реакція організму на препарат.

"Це означає, що ваша імунна відповідь працює на вас. Ви повинні бути задоволені цим. Тепер ви перебуваєте в кращому стані, щоб боротися з цим жахливим вірусом, який убив багато людей і може викликати безліч довгострокових ускладнень", – сказав експерт із вакцин Пол Оффіт із Дитячої лікарні Філадельфії.

В Україні очікується поставка вакцин від коронавірусу. Термін отримання припадає на кінець першого - початок 2-го кварталу 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «Добровольці розповіли, які побічні ефекти чекати після вакцинування від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути