пʼятниця, 04 вересня 2020 12:16

Для боротьби з коронавірусом може не вистачити лікарів - Степанов

Для боротьби з коронавірусом може не вистачити лікарів - Степанов
Лікарів для боротьби з епідемією може не вистачити. Фото: Pixabay

В Україні може не вистачити лікарів, які надаватимуть допомогу при коронавірусі.

Це може статися попри збільшення кількості ліжок для хворих на Covid-19, сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Хоча в нас зараз 35 тис. ліжок для хворих на коронавірус , ми можемо зіткнутися з ситуацією, коли банально не вистачить лікарів, ми не можемо зняти лікарів інших спеціальностей з їхніх прямих обов'язків і поставити боротися з Covid-19, адже пандемія коронавірусу не скасувала ані онкології, ані серцево-судинних захворювань. Коронавірус тільки ускладнив цю ситуацію", - зазначив Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОН хоче страхувати від коронавірусу вчителів і дітей

За словами Степанова, 315 закладів охорони здоров'я приймають хворих на коронавірус, в них наявні 26 тис. ліжок, у резерві 213 лікарень, де є майже 9 тис. ліжок. Зараз у лікарнях 3759 апаратів ШВЛ, з яких задіяно 227. Станом на вересень, стаціонарну меддопомогу хворим на коронавірус надають 1370 медичних команд, до складу яких входять 29,7 тис. лікарів, з них 2816 анестезіологів, 4204 інфекціоністи, терапевти і педіатри, 46,7 тис. медпрацівників середнього й молодшого медперсоналу.

Міністр зазначив, що стратегія боротьби з коронавірусом має дві складові, одна з яких - обов'язкове дотримання громадянами профілактичних заходів, розроблених МОЗ: миття рук, носіння масок, дотримання дистанції, порядок роботи закладів і проведення заходів у період епідемії.

Друга складова — процес лікування людей, вдосконалення схем лікування, придбання необхідного обладнання, вдосконалення умов надання медичних послуг. Це стосується і підсилення сімейної медицини, щоб правильно виявляти хворих на початковому етапі.

За останню добу в Україні виявили 2723 нових хворих на коронавірус. І це найбільша кількість від початку епідемії в країні. Загалом, станом на ранок 4 вересня, маємо 130 951 лабораторно підтверджений випадок Covid-19. Із них 2761 - летальний. 51 пацієнт помер за останню добу. Подолали хворобу 60 616 пацієнтів, із них за останню добу - 937.

Зараз ви читаєте новину «Для боротьби з коронавірусом може не вистачити лікарів - Степанов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути