Чай при застуді не є панацеєю. Виявляється, його взагалі не можна пити при високій температурі. Про це Gazeta.ua розповів Борис Скачко, столичний дієтолог і блогер.
"Збивати температуру небезпечно для життя. Температура - найкращий антибіотик широкого спектру дії. Вона знищує бактерії та віруси. Якщо її збити, віруси гулятимуть і далі по організму", - каже лікар.
Рідину при грипі краще пити не гарячою, а теплою. Але не калиновий чи малиновий чай. Вони мають саліцилову кислоту, яка чинить потогінний ефект і збивають температуру.
Краще розвести у воді яблучне, абрикосове чи вишневе варення. Там мало цієї кислоти. Теж саме і з імбирним чаєм.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який чай необхідно пити вагітним жінкам
"При застуді чи грипі чорний чи зелений чай категорично заборонений. Вони містять кофеїн, який тонізує організм. Серце й так через температуру швидко б'ється. Якщо його підігнати ще й кофеїном, з'явиться серцева недостатність", - говорить дієтолог.
Якщо пити багато теплої води, температура не підніметься вище 39 градусів. Організм не зможе перегрітися.
Коментарі