понеділок, 27 березня 2017 14:36

Діти, яких довго годують молоком матері, мають вищий рівень IQ

Діти, яких довго годують молоком матері, мають вищий рівень IQ
Біля грудей матері дитина мудрішає. Фото: POSTA-Magazine

Разом з грудним молоком мати не лише передає елементи, які позитивно впливають на імунну систему, а й підвищують IQ дитини. Як мінімум пів року годувати дитину рекомендують жінкам британські медики. Розповідає dailymail.

Діти, які тривалий час з моменту народження мали тісний контакт з матір'ю через її молоко, виростають розумнішими, краще захищені від інфекцій та вірусів, а також мають менший ризик захворіти на ожиріння. Так само процес годування позитивно впливає на здоров'я ті фізичну форму матері - вона з кожним годуванням втрачає 500 зайвих калорій та має кращий психічний стан.

Британські медики занепокоєні, що у розвинутих країнах світу жінки надто рано відлучають дітей від грудей - часто швидше, як за 2 місяці. Після цього терміну лише 45% з 152 тисяч британок продовжують годувати. Для порівняння, у Бразилії 56% жінок годують малюків рік і більше, у африканському Синегалі - 99% матерів не відлучають дітей довше як рік. Тоді як у Великобританії лише 0,5% дітей отримують материнське молоко рік і більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка годувала дитину грудьми до шести років

На запитання про те, чому так рано перестають годувати своїх дітей, матері відповідають, що не вважають, що їхнім дітям насправді потрібне їхнє молоко, а також, що бояться виснажитись за тривалий час. Матері також розповідають, що покинули годувати дитину, бо хотіли швидше повернутися до активності на роботі та в колі друзів, і що скучили за спиртним, а його не можна пити під час годування дитини.

"Правильне годування малюків дасть їм найкращий старт у життя. Жінки потребують максимуму можливої підтримки. Особливо, якщо народжують дитину вперше. Акушери та працівники служб материнства та батьківства мають всіма можливими методами підтримувати грудне годування", - розповідає Жак Джерард, директор англійського коледжу Royal College of Midwives.

Знімки, зроблені техаським фотографом Лейлані Роджерс, розповідають, що годування грудьми в громадських місцях - це не мода, не примха божевільних матусь, а природна необхідність. Лейлані працює над проектом з підвищення обізнаності громадськості про грудне вигодовування з 2013 року. Вона вважає своєю місією за допомогою фотографій показати людям переваги годування дитини грудьми та важливість підтримки суспільства.

Зараз ви читаєте новину «Діти, яких довго годують молоком матері, мають вищий рівень IQ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути