вівторок, 30 червня 2020 14:02

Де, як і за скільки зробити ПЛР-тест у Києві

Жителі столиці можуть пройти ПЛР-тест на коронавірус у приватних кліках без направлення лікаря та наявності симптомів. Вартість стартує від 1800 грн. Забір біоматеріалу проводять у клініці або на дому. Результати надають за 2 доби.

Про те, як проходить тестування на виявлення коронавірусної інфекції, Gazeta.ua розповіла Наталія Богомолова, директор столичного медичного центру "Універсум Клінік".

Автор: portal.lviv.ua
  ПЛР-тестування можна пройти без направлення лікаря.
ПЛР-тестування можна пройти без направлення лікаря.

"У нас є 4 основні методики тестувань на коронавірус - це експрестести, ПЛР-тести та 2 аналізи крові на наявність антитіл до коронавірусу. Найбільш інформативний ПЛР-тест. Він достеменно виявляє наявність або відсутність коронавірусу у людини з першого дня зараження. Навіть до початку прояву симптомів хвороби. Результати приходять за 48 годин, але ми намагаємось робити за добу. Якщо тест позитивний, ми повторно запускаємо перевірку тесту і лише після цього даємо клієнту довідку. Точність ПЛР-тесту 99,9%. Якщо сам зразок взяли правильно і якщо людина за дві години до цього не палила, не чистила зуби, то гарантія практично - 100%", - розповіла Наталія Богомолова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В аеропорту робитимуть точні тести на Covid-19

За її словами, кількість тестів за останній тиждень не збільшилась. Певний сплеcк спостерігається після вихідних. Це швидше пов'язано з діловою активністю людей, бо довідка з результатами тестування на багатьох кордонах дійсна 48-96 годин.

"Вартість ПЛР-тестування 1800 грн. Його проводить лікар або медсестра. Лопаткою для збору зразків беруть мазок з рота або носоглотки. Це займає 5-10 хвилин. Процедура не болюча. Якщо лікар добре все робить, то неприємних відчуттів немає", - додала Наталія Богомолова.

Проводять тестування і з викликом лаборанта на дім. Для цього направлення від сімейного лікаря не обов'язкове. У медичній лабораторії "Діла" така послуга коштує 1800 грн. Замовити її можна через сайт компанії.

ПЛР-тестування проводить і медична група компаній ADONIS. Тут вартість послуги залежить від місця проведення тестування. Якщо у медичній установі, включно з консультацією лікаря - 2 070 грн. Без консультації - 1 830 грн. Виклик медичного працівника додому та проведення тесту обійдеться в 2 220 грн.

Безкоштовно проводити ПЛР- тести будуть людям, в яких є симптоми коронавірусної хвороби, особам, які контактували з хворими, всім медичним працівникам, які працюють із хворими на Covid-19. Тестуються раз на 5 днів.

Зараз ви читаєте новину «Де, як і за скільки зробити ПЛР-тест у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути