четвер, 23 травня 2024 12:34

Чотири типи шкіри: за якими ознаками легко визначити свій

Чотири типи шкіри: за якими ознаками легко визначити свій
тип шкіри може легко визначити за 30 хвилин

Багато жінок користуються кремами, сироватками, тоніками і пінками для очищення шкіри.

Але перед цим важливо знати свій тип шкіри.

Які є типи шкіри

Найчастіше виділяють чотири типи шкіри: суха, жирна, комбінована і нормальна. Однак зіркова дерматологиня Шерін Ідріс говорить про те, що насправді не існує нормального типу шкіри. Вона називала спосіб, який допоможе швидко визначити тип шкіри. Вам знадобиться для цього всього кілька хвилин.

Як визначити свій тип шкіри

Для того, щоб визначити тип шкіри, потрібно вмитися і насухо витерти обличчя. Після цього не потрібно нічого робити, необхідно просто почекати 30 хвилин. За цей час організм почне виробляти себум - шкірне сало.

Якщо через 30 хвилин ви відчуваєте, що шкіра не лущиться, немає відчуття сухості або стягнутості, то у вас жирний тип шкіри. Якщо ви відчуваєте, що частина обличчя жирніша, ніж інша, то у вас, найімовірніше, комбінований тип шкіри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як мати молодший вигляд, якщо вам за 40: три прості секрети

У випадку якщо у вас стягнулася шкіра, виникло відчуття "скрипучості", то це не просто суха шкіра, а пересушена. На ній може з'явитися навіть лущення. Така шкіра потребує негайного зволоження.

Повноцінний сон сприяє здоровому кровотоку до шкіри. Завдяки цьому обличчя сяє свіжістю і має рожевий свіжий колір після пробудження. Натомість недосипання може посилити стрес і потенційно призвести до проблем зі шкірою та прищів.

Видаліть будь-який макіяж, сонцезахисний крем і олії протягом дня за допомогою мийного засобу, рекомендованого для вашого типу шкіри.Точково лікуйте будь-які висипання, але дайте шкірі висохнути протягом 20 хвилин перед застосуванням активних процедур.

Зараз ви читаєте новину «Чотири типи шкіри: за якими ознаками легко визначити свій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути