Ексклюзиви
четвер, 05 вересня 2024 17:45

Чому ввечері фрукти краще не їсти: три головні причини

Чому ввечері фрукти краще не їсти: три головні причини
"Фруктовий перекус увечері: не найкращий вибір для здоров'я Фото: pinterest

Фрукти вважаються корисним і смачним перекусом, але навіть вони можуть нести певні ризики, якщо споживати їх у неправильний час.

Звичка їсти їх після 19-ї години вечора може вплинути на травлення, рівень цукру в крові та навіть сприяти набору зайвої ваги.

Gazeta.ua розповість, чому пізні фруктові перекуси не завжди є здоровою звичкою і як це може вплинути на ваш організм.

Чому не варто їсти фрукти після 19:00

Після 19:00 наш організм починає готуватися до сну, і обмін речовин природно уповільнюється. В цей час люди зазвичай стають менш активними, що також впливає на процеси травлення.

Фрукти містять велику кількість клітковини та фруктози. Ввечері організм може не встигнути повністю переробити ці компоненти, що може призвести до двох основних проблем:

Поява набряків. Вживання фруктів у пізній час може спричинити затримку рідини в організмі, що призводить до набряків на наступний ранок. Це особливо актуально для фруктів, багатих на воду, таких як кавун або апельсини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який фрукт знижує ризик появи діабету і контролює рівень цукру у крові. Про який йдеться

Поява жирових відкладень. Фруктоза, що міститься у фруктах, може бути перетворена на жир, якщо її вживати пізно ввечері. Через уповільнений обмін речовин фруктова їжа не встигає переробитися, і зайва енергія відкладається у вигляді жиру.

Якщо підтримуєте здоровий спосіб життя, фрукти краще їсти вранці або вдень, коли ваш організм готовий ефективно їх засвоїти.

Яблука можуть нашкодити при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Кислота та клітковина, що містяться в цих фруктах, негативно впливають на слизову оболонку шлунка та кишківника.

Особливо шкідливі кислі яблука при таких захворюваннях ШКТ, як виразка шлунка та дванадцятипалої кишки, гастрити з підвищеною кислотністю, панкреатити та низка інших недуг.

Зараз ви читаєте новину «Чому ввечері фрукти краще не їсти: три головні причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути