середа, 01 березня 2017 17:24

Чому чоловіки гірше переносять хвороби за жінок

Чому чоловіки гірше переносять хвороби за жінок
Фото: tvchelny

Залежно від статі люди по-різному реагують на вірусні інфекції й інакше переживають хворобу. Такий висновок учених. Пише time.com.

У публікації наукового журналу Brain "Behavior and Immunity" ("Поведінка та імунітет") вчені розповіли, що під впливом бактерій самці мишей мали більше симптомів інфекційних захворювань, ніж самки. Також хлопчики під впливом вірусу грипу більше потерпали від перепадів температури тіла, гарячки, запалення. І при цьому довше відновлювалися після недуги.

"Дослідження над людськими клітинами так само, як над клітинами мишей свідчать, що імунні клітини чоловіків мають більше чутливих рецепторів до деяких патогенних мікроорганізмів", - повідомляє доцент кафедри молекулярної мікробіології при університеті Джона Хобкінса, науковець Сабра Клейн.

Передовсім чоловіки погано себе почувають через те, що організм захищається від захворювання.

"Не завжди наявність мікроба чи присутність вірусу спонукає нас захворіти. Однак існує реакція нашої імунної системи. І в чоловіків вона більш активна. Що спричиняє вираженіші симптоми хвороби", - сказала Клейн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому виникає післяродова депресія

Існує також гіпотеза, яку висували 2015-го, що тестостерон та естроген по різному реагують на подразники імунної системи. Ще одне наукове дослідження Кембріджського університету, датоване 2010 роком свідчить, що причина більшого захисту жіночого організму спадкова - організм жінки створений для того, щоб передавати життя дітям, тому має більш стійкий імунітет.

Лікарі додають, хвороби чоловіків пов'язані також і з їхньою поведінкою. Бо рідше за жінок миють руки, та не такі ретельні в питаннях загальної гігієни.

Зараз ви читаєте новину «Чому чоловіки гірше переносять хвороби за жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути