59-річний чоловік захворів на ботулізм і помер.
Він вживав консерви зі свинини домашнього приготування, повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України.
"У хворого був важкий перебіг захворювання і навіть після введення сироватки і трьох операцій стан пацієнта все погіршувався. Чоловік помер 30 грудня 2019 року", - йдеться в повідомленні.
Щоб уберегтися від ботулізму, потрібно уникати вживання в'яленої, копченої, солоної і консервованої риби, м'ясних і грибних консервів, а також консервів домашнього виробництва.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 11-річна дитина потрапила до реанімації після того, як поїла риби
"Симптоми ботулізму найчастіше з'являються поступово, немає різкого підвищення температури, тому виникає ілюзія несерйозності хвороби. Надалі з'являється порушення зору: двояться предмети, важко читати, що пов'язано з паралічем очних м'язів. Одночасно виникають спрага, сухість слизових оболонок, розлад ковтання, може змінитися тембр голосу", - додали в прес-службі.
Від початку року в Києві зафіксували 7 випадків захворювання на ботулізм. Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в місті Києві.
Коментарі