Взимку важливо, щоб у раціоні було якнайбільше фруктів. Вони насичують організм необхідними вітамінами.
Дієтолог і нутриціолог Лора Філіппова розповіла про найголовніші фрукти, які мають бути у меню в холодну пору року.
Всі зимові фрукти мають високий вміст вітаміну C, що робить їх важливими в період вірусів та застуд.
Ананас завдяки вмісту бромелайну сприяє прискореному обміну речовин, покращує засвоєння білка і розкладає жири. Цей фрукт також може допомагати у розчиненні тромбів, нормалізуючи артеріальний тиск.
Цитрусові, такі як мандарини та грейпфрут, багаті на калій, що позитивно впливає на роботу серця і виводить зайву воду. Особливо високий вміст вітаміну С спостерігається у мандаринах сорту Кліментину.
Мандаринова шкірка після висушування може бути використана для заварювання чаю із сильним протизапальним ефектом. Грейпфрут містить антиоксидант нарингенін, який підвищує чутливість організму до інсуліну, допомагаючи підтримувати цукор та вагу в нормі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підготувати організм до свят: п'ять продуктів, які треба включити у щоденне меню
Гранатові зерна багаті на жири, особливо омега-3, а також містять унікальну пуникову кислоту, яка є потужним антиоксидантом. Оболонка граната складається з лігніну, корисного для здоров'я кишківника, зазначає дієтолог.
Проте Лора Філіппова попереджає від надмірного споживання гранатового соку через низьку засвоюваність негемового заліза. Надлишок цього соку може призвести до надмірного споживання цукру, що легко засвоюється.
Гранат вважають одним із найкорисніших фруктів. Якщо його поєднувати з м'ясом, де заліза досить багато у добре засвоюваній формі, таке поєднання буде дуже корисним для підняття рівня гемоглобіну.
Зерна граната містять фруктові кислоти, які корисні для травлення.
Коментарі