середа, 03 травня 2017 13:38

Через хворобу жінка роками не могла заплющити очі
6

Відсутність здатності усміхатись викликала депресію
Фото: dailymail
Відсутність здатності усміхатись викликала депресію
Відсутність здатності усміхатись викликала депресію
Відсутність здатності усміхатись викликала депресію
Відсутність здатності усміхатись викликала депресію

Лікарі врятували британку від синдрому Міллера Фішера. Від недуги вона не могла заплющувати очі, усміхатися та говорити. Про це розповідає dailymail.

Мама двох дітей Діпті Тейт, віком 43 років мала паралізований нерв обличчя з 2013 року. Після прогулянки зі своїм чоловіком-фотографом вона відчула, що обличчя втратило здатність рухатися, не могла закривати очі.

"Мої губи застигли. Це було так страшно. Потім не могла нормально говорити та жувати. Стан був схожим на анестезію", - розповідає жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маска для обличчя з ефектом детоксу: три домашні рецепти

З часом через хворобу жінка почала потерпати від депресії, уникала спілкування з людьми. Вилікувати Діпті вдалось без оперативного втручання - після курсу самогіпнозу. Він тривав рік.

"Щодня я робила вправи. Вони тривали по 20 хвилин. Були направлені на те, щоб відновити пам'ять м'язів. Я не могла говорити, але проговорювала про себе слова, стимулюючи м'язи рухатись", - розказує Діпті Тейт.

Під час терапії жінка дивилася на старі світлини та відео, де вона широко усміхалася та почувала себе при цьому щасливою. З часом навіювання принесло результат, жінка знову змогла говорити, широко усміхатися та моргати.

Дівчинка від народження не могла усміхатись через фізичну ваду. Нерв, який відповідає за можливість обличчя розпливтися в усмішку був пошкодженим. Пластичний хірург з Америки професор Питер Неліган з Сіетлу провів успішну операцію у лікарні Коперніка у Гданську,

Зараз ви читаєте новину «Через хворобу жінка роками не могла заплющити очі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути