середа, 12 вересня 2018 13:37

Через хворобу дівчина засинає по 10 разів на день у найнедоречніших місцях

Автор: dailymail.co.uk
  Незважаючи на свою хворобу, 14-річна Ніколь веде активний спосіб життя.
Незважаючи на свою хворобу, 14-річна Ніколь веде активний спосіб життя.
14-річна британка Ніколь Хьорст спить по 10 разів на день. Засинає у душі, на уроках, у супермаркеті, на спортивному майданчику й у інших недоречних місцях. Причиною тому є нарколепсія, на яку дівчинка страждає із 6 років.

Хвороба Ніколь супроводжується також нападами паралічу. Вони виникають у момент переживання сильних емоцій. Зокрема, коли дівчинка сміється або лякається. Тоді вона просто падає на підлогу й не може поворухнутися. Тіло її стає повністю інертним і піддатливим. У такі моменти воно зовсім не реагує на зовнішні подразники. Під час цих нападів Ніколь лишається притомною. Пише відоме британське видання Dailymail.

Нині Ніколь приймає ліки, які дозволяють їй скоротити кількість сну й частково контролювати свій організм.

"Коли день не задається, я на кожному уроці засинаю на 10-20 хвилин. Але буває, що почуваюся цілком нормально й відключаюся лише після повернення додому. Інколи встигаю попередити, що зараз засну. Тоді мої повіки стають важкими. Частіше це трапляється у спеку", — каже дівчина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, які наганяють сонливість

Без ліків Ніколь спала по 23 години на добу. Траплялося, що сон затягувався на 6 днів.

"Не будячи, ми допомагали їй сходити до туалету. Термосили, щоб погодувати й напоїти водою через шприц", — розповідає мама дівчинки 42-річна Ліза Хьорст.

Через свою хворобу Ніколь потребує постійного нагляду. Навіть у душ дівчинка не ходить сама — мама завжди її супроводжує. Адже є ризик раптово заснути й упасти.

Незважаючи на хворобу, Ніколь добре вчиться й жодного разу ще не пропустила школу. Тричі на тиждень дівчинка ходить на заняття з хокею.

"Мої товариші по команді знають, що робити. Вони відсовують мене в сторону й продовжують грати. Або ж допомагають мені прокинутись. Я не пам'ятаю, як усе відбувається. Просто прокидаюся й продовжую грати", — розповідає Ніколь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Заснув на роботі" - вчені розповіли про сон удень

Найгіршим у своїй хворобі Ніколь вважає нічні жахіття. Мучать її вони щодня.

Діагностували нарколепсію дівчинці у 6-річному віці. Батьки помітили, що донька надто багато спить після того, як вона перенесла респіраторну інфекцію. Аналізи крові тоді нічого не показали. Діагноз лікарі їм не могли поставити протягом 2 років. Допомогла встановити причину надмірної сонливості тільки пункція спинномозкової рідини.

Нарколепсія — це рідкісний розлад нервової системи, за якого мозок втрачає здатність регулювати процеси засинання й пробудження. Виражатися може в підвищеній сонливості й раптовому впаданні в сон. Хворі на нарколепсію засинають раптово й сплять ніби паралізовані. Уночі страждають від галюцинацій.
Зараз ви читаєте новину «Через хворобу дівчина засинає по 10 разів на день у найнедоречніших місцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути