середа, 08 квітня 2020 14:01

"Бігус-Інфо" вияснили, що "Протефлазід" - не ліки від коронавірусу, а "фуфломіцин"

"Бігус-Інфо" вияснили, що "Протефлазід" - не ліки від коронавірусу, а "фуфломіцин"
Наукових підтверджень ефективності жодних препаратів проти СOVID-2019 поки не існує. Фото: Freepik

У розпал поширення коронавірусу в Україні почали з'являтися новини про існування ліків для профілактики та лікування СOVID-2019. Але наукових підтверджень ефективності цих препаратів не існує.

Про це повідомляє "Бігус-Інфо".

5 березня колишній директор державного Центру грипу, а нині заступник керівника фармацевтичної компанії "НВК Екофарм" Олександр Гриневич заявив, що його колеги, нібито використавши комп'ютерну модель коронавірусу 2019 nCoV, з'ясували, що діюча речовина препарату "Протефлазід" блокує важливий фермент коронавірусу, а це може гальмувати розмноження вірусу.

"Препарат "Протефлазід" – на 96% спиртова настоянка двох рослин: щучки дернистої та війника наземного. В інструкції зазначено, що він взагалі лікує від багатьох хвороб: починаючи від ОРВІ та грипу і закінчуючи гепатитами та СНІДом. Але жодних наукових підтверджень щодо ефективності препарату у блокуванні коронавірусу немає", - зазначають журналісти.

Не зважаючи на це ЗМІ масово почали тиражувати новини про винайдення українськими вченими ліків від коронавірусу. Хоча Всесвітня організація охорони здоров'я постійно наголошує, що специфічного лікування коронавірусу досі немає.

При цьому, журналісти знайшли згадки про "Екофарм" у реєстрі судових рішень. У 2014 році прокуратура розслідувала кримінальне провадження щодо підкупу лікарів. За даними слідства, за винагороду від "Екофарм" лікарі рекомендували своїм пацієнтам купувати препарати саме цієї фірми.

Зараз ви читаєте новину «"Бігус-Інфо" вияснили, що "Протефлазід" - не ліки від коронавірусу, а "фуфломіцин"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути