Чай з молоком є не тільки англійською традицією, а й єдиним варіантом зробити чай безпечним для організму. Цей напій приносить користь, якщо його пити правильно. Про це Gazeta.ua розповів Борис Скачко, столичний дієтолог і блогер.
"Заварювати чай треба на молоці. У гаряче молоко додається суха заварка чаю. Перемішуються. Молоко витягує з чаю корисні речовини. Або робити як англійці, по спрощеній системі. У готовий чай наливати молоко. У кінцевому результаті ці два способи нічим не відрізняються", - каже лікар.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтолог пояснив, чому чай небезпечно пити при грипі
У чаї є щавлева кислота, яка вимиває кальцій. Вона проникає в нирки і так утворює крововидні камінці, які важко виводяться. Кислота забирає кальцій з зубів та кісток. Якщо пити з молоком, молоко нейтралізує цю кислоту і водночас насичує організм киснем.
"Краще пити зелений. Він є протираковим. Коли пити чорний чай в чистому вигляді, дубильні речовини в нього тормозять активність або вбивають клітини слизової оболонки рота", -радить дієтолог.
Коментарі
1