вівторок, 02 квітня 2019 03:28

Які продукти треба їсти для здорових зубів

Які продукти треба їсти для здорових зубів
Треба правильно підбирати продукти, щоб зуби були здоровими. Фото:likme.in.ua

Неправильні продукти харчування можуть пошкодити наші зуби.

Натомість, якщо підбирати їх правильно, то здоров'я зубів стане міцнішим – пишуть "Економічні новини".

Список найбільш корисних продуктів для здоров'я порожнини рота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали поширений овоч, який на 80% знижує ризик розвитку раку кишечника

Молочні продукти. Вони насичені кальцієм, а тому дуже корисні для кісток і зубів. Тому треба вживати більше молока, йогурту і сиру, щоб мати здорові і міцні зуби. Крім того, вони також містять фосфор і білки, які захищають зуби від карієсу.

Овочі. Такі овочі, як шпинат, селера і моркву, багаті волокнами. Вони мають абразивні властивості, тобто сприяють очищенню зубів від різного роду плям. Овочі стимулюють вироблення слини, яка нейтралізує шкідливі кислоти в порожнині рота і забезпечує кальцій і фосфати для повторної ремінералізації.

Фрукти. Багаті клітковиною фрукти, наприклад, яблука є чудовим джерелом вітамінів і мінералів. Крім того, фрукти мають натуральні очисні властивості. Зокрема , груша є постачальником кислоти, яка нейтралізує вплив на поверхню зубів.

Кунжутне насіння. Варто вживати кунжут у вигляді насіння або олії, бо цей продукт чудово позбавляє від бактеріального нальоту. Це дуже важливо для зміцнення здоров'я порожнини рота. Кунжут сприяє зникненню стрептококових бактерій з цього нальоту і з слини в роті.

Зелений чай. Завдяки високому вмісту антиоксидантів зелений чай вважається дуже корисним для порожнини рота. Він знижує кислотність слини і бактеріального нальоту, запобігає розвитку карієсу. У зеленого чаю є антибактеріальна дія, завдяки чому він запобігає хворобам ясен.

Травмувати травну систему можуть не тільки неякісні чи несвіжі продукти. Їй шкодить також і різка зміна раціону. Особливо, коли після посту люди накидаються на жирні продукти. Вони подразнюють слизову оболонку шлунка і він захищається діареєю.

Зараз ви читаєте новину «Які продукти треба їсти для здорових зубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути