Ексклюзиви
четвер, 06 травня 2021 10:16

Які продукти не варто вживати холодними

Холодні страви прямо з холодильника — не найприємніша їжа для людини. Справа не тільки в смакових якостях, але і в користі для організму.

  Овочі і фрукти можна не боятися вживати холодними
Овочі і фрукти можна не боятися вживати холодними

Люди зазвичай готують їжу одразу на кілька днів уперед. Потім у кінці трудового дня залишається лише розігріти вечерю. Але деякі можуть так втомлюватися або просто лінуватися, що накладають в тарілку їжу, витягнуту прямо з холодильника, і не розігрівають її. Медики закликають людей не чинити подібним чином. Деякі холодні продукти можуть негативним чином відбиватися на здоров'ї людини, наприклад, знижувати швидкість метаболізму і збільшувати вагу.

Результати численних досліджень показали, що вживати їжу, багату білком, в холодному вигляді — не найкращий варіант. Подібні продукти найкраще розігрівати для того, щоб білки розпалися на амінокислоти. В іншому разі, коли неперетравлена вечеря виявляється в кишечнику, існує ризик порушення роботи шлунково-кишкового тракту.

Крім цього, варто розігрівати страви, які спочатку готувалися на олії. Холодний жир не здатний розщеплюватися так само добре, як коли він перебуває в теплому вигляді. Проте картоплю можна їсти й холодною. Більш того, гріти потрібно будь-які харчові продукти, які пройшли через термообробку, а потім зберігалися в холодильнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розповіли, скільки кофеїну можна пити

Овочі та фрукти можна не боятися вживати холодними. Якщо не подобається їх холод або у вас чутливі ясна, свіжі овочі та фрукти можна завчасно дістати з холодильника, і до моменту трапези вони відповідатимуть температурі, що встановилася в кімнаті. І якщо людина не бажає зіткнутися з проблемою зайвої ваги, варто уникати змішування гарячих і холодних продуктів. Подібне поєднання посилить відчуття голоду, і є ризик з'їсти більше покладеного. Саме з цієї причини в багатьох ресторанах гарячі страви подаються разом з чимось холодним.

О́бмін речови́н або метаболі́зм — сукупність хімічних реакцій, що відбуваються в живих організмах.

Майже всі метаболічні реакції пришвидшуються ферментами — каталізаторами білкової природи. Ферменти не тільки роблять можливим швидке протікання у клітині великої кількості реакцій, що за інших умов потребували б високих температур або/і тиску, а й дозволяють регулювати їх за потреби.

Зараз ви читаєте новину «Які продукти не варто вживати холодними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути