Холодні страви прямо з холодильника — не найприємніша їжа для людини. Справа не тільки в смакових якостях, але і в користі для організму.
Люди зазвичай готують їжу одразу на кілька днів уперед. Потім у кінці трудового дня залишається лише розігріти вечерю. Але деякі можуть так втомлюватися або просто лінуватися, що накладають в тарілку їжу, витягнуту прямо з холодильника, і не розігрівають її. Медики закликають людей не чинити подібним чином. Деякі холодні продукти можуть негативним чином відбиватися на здоров'ї людини, наприклад, знижувати швидкість метаболізму і збільшувати вагу.
Результати численних досліджень показали, що вживати їжу, багату білком, в холодному вигляді — не найкращий варіант. Подібні продукти найкраще розігрівати для того, щоб білки розпалися на амінокислоти. В іншому разі, коли неперетравлена вечеря виявляється в кишечнику, існує ризик порушення роботи шлунково-кишкового тракту.
Крім цього, варто розігрівати страви, які спочатку готувалися на олії. Холодний жир не здатний розщеплюватися так само добре, як коли він перебуває в теплому вигляді. Проте картоплю можна їсти й холодною. Більш того, гріти потрібно будь-які харчові продукти, які пройшли через термообробку, а потім зберігалися в холодильнику.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розповіли, скільки кофеїну можна пити
Овочі та фрукти можна не боятися вживати холодними. Якщо не подобається їх холод або у вас чутливі ясна, свіжі овочі та фрукти можна завчасно дістати з холодильника, і до моменту трапези вони відповідатимуть температурі, що встановилася в кімнаті. І якщо людина не бажає зіткнутися з проблемою зайвої ваги, варто уникати змішування гарячих і холодних продуктів. Подібне поєднання посилить відчуття голоду, і є ризик з'їсти більше покладеного. Саме з цієї причини в багатьох ресторанах гарячі страви подаються разом з чимось холодним.
О́бмін речови́н або метаболі́зм — сукупність хімічних реакцій, що відбуваються в живих організмах.
Майже всі метаболічні реакції пришвидшуються ферментами — каталізаторами білкової природи. Ферменти не тільки роблять можливим швидке протікання у клітині великої кількості реакцій, що за інших умов потребували б високих температур або/і тиску, а й дозволяють регулювати їх за потреби.
Коментарі