неділя, 25 лютого 2024 01:02

Яка їжа та напої спричинюють старіння: несподіваний перелік

Яка їжа та напої спричинюють старіння: несподіваний перелік
фото: harchi

Чимало звичайних продуктів у вашому раціоні не надто корисні для здоров'я. Деяка їжа може навіть спричинити раннє старіння.

Щоб зберегти молодість та якомога довше залишатися здоровими, не обов'язково вдаватися до дорогих косметичних процедур. Достатньо буде викинути з холодильника деякі продукти та замінити їх на більш здорові аналоги.

Дієтологи переконані, гостра їжа, яку полюбляє чимало людей, може спричинити передчасне старіння. Зокрема, вона змушує кровоносні судини набрякати чи навіть тріскатися, а це призводить до появи фіолетових плям на тілі та обличчі, пише webmd.

Особливо гостра їжа шкідлива для зовнішності жінок після настання менопаузи. Окрім того, через гостру їжу тіло виділяє більше тепла, потіє, і змішування поту з бактеріями призводить до появи плям та висипання.

Важливо відмовитися і від надмірного вживання маргарину, адже цей продукт може викликати запалення, що пов'язані з захворюваннями серця та інсультом. Також маргарин знижує рівень "хорошого" холестерину, а натомість збільшує кількість "поганого".

Радять дієтологи уникати й енергетичних та газованих напоїв, адже що більше п'єте, то швидше старішають клітини ваших тканин. В них міститься не тільки багато калорій, але й величезна кількість цукру - до 12 чайних ложок на 350 мл.

Та це не єдина небезпека - у поєднанні з бактеріями з ротової порожнини ці напої пришвидшують зношення зубної емалі та сприяють розвитку карієсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не шкодить фігурі та зберігає молодість: п'ять причин їсти полуницю щодня

Наступний продукт, від якого варто відмовитися, досить очевидний - алкоголь. Він впливає на стан шкіри сильніше, ніж можете уявити. Навіть якщо після кількох коктейлів одразу вип'єте велику склянку води, вона все одно перш за все зволожить внутрішні органи, а вже потім - шкіру.

Передчасне старіння викликає і кава, адже це дуже сильний сечогінний засіб, який може викликати зневоднення. Шкіра від нього стає сухою, а також кофеїн підвищує ризик виникнення псоріазу та зморшок.

Сиве волосся, яке може з'являтися як в 25, так і в 50 років, мало кому подобається. Виявляється, сивину і старіння всього організму провокують певні продукти. Аби зберегти молодість і врятувати волосся від втрати кольору, потрібно відмовитися від солодкого, жирного, смаженого.

Крім цього, солодощі, жирні страви і смажені продукти негативно впливають на весь організм. Вони провокують старіння і псують шкіру.

Зараз ви читаєте новину «Яка їжа та напої спричинюють старіння: несподіваний перелік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути