понеділок, 15 червня 2020 08:04

Як зупинити другу хвилю коронавірусу

Як зупинити другу хвилю коронавірусу
Якщо хоча б 50% населення будуть носити звичайні маски для обличчя - це дозволить утримувати показник поширення вірусу - R - нижче 1.0 Фото: pixabay

Тотальне використання антибактеріальних масок громадянами допоможе уникнути наступного спалаху пандемії коронавірусу. Учені Кембріджського та Гринвічського університетів провели детальне дослідження.

Науковий журналі The Royal Society опублікував статтю,у якій огрунтовується, що масове використання антибактеріальних масок дозволить стримати поширення вірусу серед населення і запобігти другій хвилі пандемії.

"Наш аналіз підтримує негайне і універсальне використання масок для обличчя людьми. Широке використання лицьових масок в суспільстві, фізичне дистанціювання і деякі інші карантинні заходи можуть стати прийнятним способом боротьби з пандемією і відновлення економічної активності задовго до того, як з'явиться ефективна вакцина", - говорить керівник дослідження з Кембриджського університету доктор Річард Штутт.

Якщо хоча б 50% населення будуть носити звичайні маски для обличчя - це дозволить утримувати показник поширення вірусу - R - нижче 1.0. Таке число R необхідно для уповільнення пандемії.

"Існує поширена думка, що носіння маски означає, що ви вважаєте оточуючих небезпечними. Насправді, надягаючи маску, ви в першу чергу захищаєте оточуючих від себе. Культурні і навіть політичні проблеми можуть перешкодити людям носити маски для обличчя, тому ідея повинна бути ясною: "моя маска захищає вас, ваша маска захищає мене", - пишуть у журналі.

Учені створили нові HelloMasks з органічної біомаси. Вони зроблені з ультратонких полімерних ниток: електричний заряд дозволяє зшивати пасма тонких волокон на відстані всього у 100 нанометрів одне від одного, що аналогічно пропускній здатності звичайних масок. Матеріал захищатиме від бактерій і вірусів.

HelloMasks допоможуть людям, які мають проблеми зі слухом, оскільки мови жестів припускають спілкування за допомогою міміки, чого не можна зробити у звичайних масках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спрогнозували падіння світової економіки

Зараз налагоджують промислове виробництво прозорих масок. Вони повинні з'явитися на ринку на початку 2021 року. Будуть доступні, у першу чергу, для медиків.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні може відбутися друга хвиля пандемії коронавірусу, однак, це залежить від самих українців. Ігнорування коронавірусу може перерости у другу хвилю пандемії.

Зараз ви читаєте новину «Як зупинити другу хвилю коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути