Ексклюзиви
середа, 30 листопада 2022 04:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Як працюватимуть лікарні в умовах вимкнень електрики

Як працюватимуть лікарні в умовах вимкнень електрики
Лікарні скоротять кількість приміщень. Фото: Pexels

Лікарні під час вимкнень електрики не зачинятимуть.

Але медустановам доведеться скоротити кількість приміщень, які використовують. Про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі національного телемарафону.

"Лікарні не зачинятимуть, але в певних лікарнях буде переглянуто підхід та оптимізовано використання приміщень для того, щоб сконцентрувати все на менших площах", – пояснив він.

Оптимізація приміщень дасть змогу легше пройти холодний період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через відключення світла школи у Києві змінюють режим роботи

"Коли менша площа, її простіше опалювати, використовуючи джерела живлення, якщо буде вимкнення від централізованого теплопостачання", – зазначив міністр.

МОЗ визначило два рівні лікарень. Це клініки, які можуть працювати без централізованого енергопостачання, і ті, які можуть працювати без централізованого тепла й водопостачання.

"Саме на цих лікарнях і сформується основна мережа медустанов, які у цей складний осінньо-зимовий період мають забезпечити медичну допомогу. Ми розуміємо, що в цих лікарнях на 100 відсотків працюватиме все обладнання, яке під'єднується до енергопостачання", – підсумував Ляшко.

У Києві 25 листопада станом на 8:30 половина житлового фонду перебувала в режимі аварійного вимкнення електроенергії. У місті на цей час повністю відновлене водопостачання, повідомляє Київська міська державна адміністрація. Однак у деяких споживачів все ще може бути знижений тиск води. Особливо це стосується верхніх поверхів знеструмлених багатоповерхівок.

Зараз ви читаєте новину «Як працюватимуть лікарні в умовах вимкнень електрики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути