четвер, 03 жовтня 2019 03:30

Як оптимізм продовжує життя

Як оптимізм продовжує життя
Оптимізм продовжує життя.

Результати метадослідження 15 наукових робіт встановили, що у людей з оптимістичними поглядами на майбутнє, ймовірність серцево-судинних захворювань на 35% нижча і на 14% нижчий ризик передчасної смерті.

Огляд наукових публікацій був проведений після опублікованого минулого місяця дослідження спеціалістів з Бостонського університету. Вони дійшли висновків, що оптимісти частіше стають довгожителями , передає "24 канал".

Команда вчених, на чолі з професором Аланом Розанські з клініки Маун-Сінай, вивчила свідчення 23 тис. людей віком від 2 до 40 років.

Значна частина продемонструвала зв'язок між позитивним мисленням і низьким ризиком серцево-судинних захворювань та смерті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці зароблятимуть на каштанах

Узагальнивши результати, вчені виявили - оптимісти ставали жертвами серцевих приступів на 35% рідше, а передчасна смерть наздоганяла їх на 14% рідше.

Зв'язок підтверджувався навіть тоді, коли вчені виключали такі фактори, як наявність захворювань, рівень освіти, наявність депресії та рівень фізичної підготовки.

Дослідження підтвердило, що позитивне мислення не залежить від генетичних факторів. Це означає, що ставлення людини до життя потенційно можна покращувати, і як наслідок – покращувати стан здоров'я.

Поясненням такого ефекту від позитивного способу життя є такі фактори: оптимісти схильні їсти кориснішу їжу, займатися спортом, не зациклюватися на проблемах.

Пиво зміцнює кістки, зменшує ризик ревматоїдного артриту, служить профілактикою інфаркту та інсульту, захищає від ниркових каменів та допомагає запобігти слабоумство.

Зараз ви читаєте новину «Як оптимізм продовжує життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути