Ексклюзиви
середа, 15 серпня 2018 15:18

Як лікувати опіки під час приготування їжі

Як лікувати опіки під час приготування їжі
Опіки на шкірі заборонено мастити олією Фото: svopi.ru

Під час приготування їжі опіки не є рідкістю. Мало хто знає як правильно надавати при них допомогу.

Лікування опіків 1 і 2 ступеня можна проводити самостійно вдома. Відразу ж після отримання травми потрібно забезпечити відведення від пошкодженої шкіри надлишку тепла. Охолодити шкіру, промивши великою кількістю холодної води. Накласти на пошкоджену ділянку холодний компрес.

Про це пише Zdorovia.

1 ступінь - поверхневий опік: на шкірі помітне почервоніння, після декількох годин воно зникає, передає Zdorovia.

2 ступінь - теж поверхневе почервоніння, але з часом можуть з'явитися жовтуваті бульбашки.

3 ступінь - опік досягає росткового шару дерми, пошкоджену ділянку відмирає і утворюється відчутний рубець.

4 ступінь - опік захоплює клітковину, м'язи та інше. Наслідки можуть бути дуже серйозні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтолог назвала небезпеку від знежирених молочних продуктів

Після охолодження опіку використовуйте аерозоль для зовнішнього застосування, що містить декспантенол. Це поліпшить відновлення шкіри.

Не можна прикладати кубик льоду, щоб не спровокувати мікропошкодження. Також не варто змащувати опік жирної сметаною, маслом або вершками - це буде заважати затвердінню шкіри. Бульбашки не пробивати - так можна занести інфекцію в ранку.

Зараз ви читаєте новину «Як лікувати опіки під час приготування їжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути