середа, 22 березня 2017 01:45

6 способів позбутися хропіння
7

Спати без хропіння можливо
Фото: zdrowie.dziennik.pl
Спати без хропіння можливо
Спати без хропіння можливо
Спати без хропіння можливо
Спати без хропіння можливо

Через хропіння вночі людина та її родичі можуть потерпати від недосипання, хронічного виснаження та втрати апетиту. При чому відомо, що на хропіння страждає 45% людей. Як його позбутися розповідає zdrowie.dziennik.pl.

Про причини хропіння говорить отоларинголог Maрта Хелд-Жолковська

Очисть ніс. Ми починаємо хропіти, коли не дихаємо через ніс. Набирати повітря ротом змушені тому, що носова порожнина "забивається". Якщо подбати про очищення носу, можна забезпечити вільне дихання. Як це зробити? В першу чергу перевірити, що є причиною неприємної хвороби - це може бути, інфекція, алергія або запалення пазух. Добре приймати перед сном гарячий душ або ванну або зробити інгаляції - пара зробить кращою прохідність верхніх дихальних шляхів. Щоб підсилити ефект, можна налити кілька крапель ефірного масла сосни або евкаліпту у ванну чи інгалятор.

Уникайте спання на плечах. Коли людина лежить на плечах, язик опадає назад і при диханні створює шум. Розвивайте звичку лягти спати на боці, поклавши подушку за спиною. Останнє буде ускладнювати вночі можливість впасти на спину.

Подбайте про вологість повітря. Якщо в приміщенні надто сухе повітря, ми також будемо хропіти. Не обов'язково бігти в магазин за якісним зволожувачем. Достатньо розвішати у приміщенні вологі рушники або поставити миску з водою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хропунів лікують морквою

Контролюйте вагу тіла. Ожиріння та надмірна вага означає, що ви маєте складки жиру не лише на животі, а й навколо шиї. Це перекриває дихальні шляхи під час сну. Часом досить скинути кілька кілограмів, щоб позбутися хропіння.

Обмежуй вживання спиртного. Алкоголь сприяє хропінню. Такий же ефект викликають деякі ліки - снодійні, седативні, антигістамінні препарати. Їх радять вживати раніше - за 2-3 години до сну. До звуження дихальних шляхів також призводить паління.

Попроси про допомогу лікаря. Медики мають кілька засобів, які дозволяють позбутися хропіння. Якщо ви маєте викривлену носову перегородку, або хворі мигдалини, запропонують операцію, також існують нескладні операції, які виправляють форму занадто довгого піднебіння.

Зараз ви читаєте новину «6 способів позбутися хропіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути