середа, 24 січня 2018 05:28

5 правил, що попередять перевтому очей

5 правил, що попередять перевтому очей
На перевтому очей страждають більше половини офісних працівників. Фото: Zdorovia

Від 50 до 90% офісних працівників страждають на перевтому очей. Від цього відчувають дискомфорт, головний біль. Тому вкрай важливо на роботі дотримуватися правил, що вбережуть здоровий зір.

Відстань 40 см. На стільки має бути віддалений екран від очей. Якщо текст видно погано, краще збільшити його масштаб, ніж підсувати стілець - пише видання "The Guardian".

Мінімальна яскравість. Очі втомлюються від яскравого монітору. Тому цей показник варто зменшити, особливо коли приміщення достатньо освітлене.

Перерви-п'ятихвилинки. Їх має бути не менше 4 протягом робочого дня. За 5 хвилин очі зможуть частково відпочити і відновити рівень вологи.

Вправи для зорових м'язів. Кожні 20 хвилин необхідно переводити погляд від екрану на предмети вдалині, які знаходяться хоча б за 6 метрів від робочого місця. Роздивлятися деталі на цих предметах потрібно протягом 20 секунд. Після цього можна знову повернутися до монітора на 20 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому комп'ютерна клавіатура може зберегти здоров'я

Налаштування комп'ютера. Кольрову гаму екрану варто перевести із синього спектру до жовтого. Так очі будуть менш чутливими. Також фахівці рекомендують позбавити монітор мерехтіння та інших дефектів.

Крім того, треба не забувати своєчасно кліпати під час роботи з гаджетами та періодично перевіряти зір в офтальмолога.

Медики виявили найпоширеніші причини хвороб очей. Серед них - сон у лінзах або із залишками косметики, тертя очей, зловживання краплями, що знімають втому, та недостатній захист від сонця.

Зараз ви читаєте новину «5 правил, що попередять перевтому очей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути