середа, 09 березня 2016 18:39

5 порад, які допоможуть зменшити вживання солі

5 порад, які допоможуть зменшити вживання солі
фото: sunny7.ua

Фахівці в області харчування підрахували, що в продукти, які становлять середній добовий раціон людини, входить близько 10 грамів солі. Тобто, для того, щоб підсолити страви у людини залишається лише 5 грамів або приблизно пів чайної ложки. Добова норма солі приблизно 15 грамів. Якщо в організмі кількість солі перевищує норму, вона може завдати великої шкоди здоров'ю людини. Надлишок натрію сприяє затримці рідини в організмі. В результаті збільшується об'єм крові, що циркулює. Це, в свою чергу, створює велике навантаження на серце.

Існує 5 способів скоротити вживання солі:

- Обирайте продукти із низьким вмістом солі. Коли ви купуєте оброблені харчові продукти, завжди перевіряйте на етикетці вміст солі і вибирайте ті, де вміст її нижчий.

- Скоротіть кількість солі під час готування. Люди часто додають сіль під час приготування їжі, навіть не спробувавши страву. Замість того, щоб солити їжу, додайте ароматні приправи, зелень, трави або сухі спеції (наприклад, розмарин, орегано, паприка, коріандр, імбир). Деякі продукти мають власний неповторний смак, тому їх спокійно можна з'їсти навіть без солі. Ще один спосіб відмовитися від солі без шкоди для смаку – це заправити їжу лимонним соком.

- Слідкуйте за тим, що ви їсте в ресторані або кафе. В першу чергу, це стосується оброблених страв. Замовляючи їжу в ресторані, ви не знаєте, яку кількість солі в неї додали. Тому, переглядаючи меню, звертайте увагу на свіжі салати.

- Купуйте мінеральну воду різних виробників. Це допоможе врівноважити кількість мінералів, які вона містить.

- Ретельно підбирайте лікарські препарати. Деякі медикаменти також містять сіль, тому використовуйте не шипучі вітаміни і знеболюючі препарати, так як вони включають мінімальну кількість солі.

Зараз ви читаєте новину «5 порад, які допоможуть зменшити вживання солі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути