Ексклюзиви
четвер, 24 грудня 2015 12:57

5 наукових фактів, чому плакати корисно

Немає нічого страшнішого для чоловіків, ніж жіночі сльози. У цей момент сильна стать впадає в паніку, у них виникає почуття безпорадності і зазвичай закінчується з'ясуванням відносин. Якщо ви звикли за допомогою сліз маніпулювати чоловіком, то рано чи пізно він просто втече від такого нервування. Але якщо в горлі вже ком стоїть, то стримувати його теж не варто.

Пропонуємо вашій увазі медичні аргументи, чому плакати корисно.

 

1. Сльози зволожують

Науково доведено, що сльози відповідають за те, щоб очі не пересихали. Оскільки наша нинішня діяльність, як правило, тісно пов'язана з комп'ютером і в цілому з екранами пристроїв, наші очі часто пересихають. Тому лікарі навіть рекомендують поплакати або хоча б частіше моргати.

2. Сльози вгамовують біль

Сльози допомагають вгамувати не тільки емоційний біль, але і фізичний. Вся справа в тому, що сльози сприяють виробленню енкефалінів. Ця речовина по своїй дії схожа на морфін, який знижує больові відчуття.

3. Сльози очищують

Сльози очищують не тільки поверхню очного яблука, але і весь організм в цілому. Разом зі слізьми з організму виводяться токсини і гормони стресу.

4. Сльози допомагають

Не дарма в стресових ситуаціях нам кажуть, що треба поплакати. Це не слабкість, а захисний механізм організму. Сльози допомагають перенести стресові ситуації і згладити їхні наслідки. Ви напевно помічали, що після плачу пульс і дихання сповільнюються, м'язи тіла приходять в розслаблений стан, тиск нормалізується.

5. Сльози захищають

Фермент лізоцим, один з компонентом сліз, має сильну антибактеріальну та противірусну дію. А попадання сліз в ніс робить захист ще ефективнішим.

Ось так, сльози - цілком ефективна реакція організму на стрес, яка допомагає покращити фізичне та емоційне здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «5 наукових фактів, чому плакати корисно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути