Ексклюзиви
четвер, 30 травня 2019 06:31

5 головних причин появи пивного живота

5 головних причин появи пивного живота
У світі відзначають День пивного живота. Фото: molbuk.ua

30 травня у світі відзначають День боротьби з пивним животом. Це поширена проблема і серед жінок, і серед чоловіків.

Вчені визначили 5 головних причин появи пивного живота і способи позбутися його.

1. Фігура "яблуко"

Це генетика, і в даному випадку позбутись живота буде досить складно.

Якщо є явна зайва вага, необхідно зробити основну опору на загальну стабілізацію маси. Надалі більше сил витрачай не так на зменшення і досягнення "ідеального живота", як на збільшення інших частин тіла. Так, якщо качати спину і руки, співвідношення стає більш гармонійним.

У раціон харчування слід включити продукти, багаті цинком і магнієм: відварна яловичина, теляча печінка, кунжут, горіхи, зародки пшениці, гречка і бобові.

2. Діастаз - розсування м'язів живота.

При класичних фізичних навантаженнях на прес хвороба прогресуватиме і посилюватися. Також слід виключити віджимання від підлоги і всі вправи, які виконуються в упорі на долоні або лікті. Проте є ряд вправ, які здатні поліпшити ситуацію. Діастаз – медична проблема, тобі необхідно негайно звернутися за допомогою до хірурга.

3. Розтягнутий шлунок

Така проблема виникає у людей, яким вдалося за досить короткий час істотно скинути вагу. І хоча кілограми "пішли", наслідки можуть залишитися, один серед яких – розтягнутий шлунок. Порада: необхідно максимально зменшити обсяг одноразового прийому їжі, але збільшити частоту.

Проміжок між прийомами їжі варто витримувати в рамках 3-4 годин. Старайся пити тільки за півгодини до або після приймому їжі. Такий режим буде сприяти поступальному, рефлекторному звуженню стінок порожнини шлунка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позбутися потовиділення

4. Слабка черевна стінка

Слабка черевна стінка живота може привести до грижі. Якщо була діагностована грижа, то її треба лікувати в обов'язковому порядку. На сьогоднішній день методів і шляхів безліч, всі вони доступні, ефективні і відносно безболісні. Головне – не запускати захворювання.

Порада: необхідно зміцнювати черевну стінку. Почати ходити до спортзали, підібрати фізичні вправи для зміцнення черевної стінки.

5. Слабкі косі м'язи живота

Косі м'язи живота недостатньо натреновані і не здатні утримувати живіт в утягненому стані. До того ж косі м'язи преса відповідають за формування тонкої талії

Порада: допоможуть тільки фізичні вправи. Косі м'язи живота досить великого розміру і порівняно легко піддаються тренуванню, але так само швидко розслабляються, якщо кинути тренування. Спочатку займатися слід мінімум 20 хвилин, повторюючи кожну вправу 15-20 разів по 3-4 підходи.

Через деякий час тривалість тренування можна скоротити до 5-7 хвилин і просто підтримувати форму.

Пи́во — алкогольний напій, отриманий шляхом бродіння. Третій напій у світі за популярністю після води та чаю. Не доказаний зв'язок між цим напоєм і появою живота. Вчені вважають, що головною причиною, все ж є недостатня кількість фізичних вправ та надмірне споживання вуглеводів.

Зараз ви читаєте новину «5 головних причин появи пивного живота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути