Не усі фрукти і овочі корисно їсти без шкірки. У ній є багато поживних та корисних елементів. Знімаючи шкірку з цих продуктів, людина сама забирає в себе половину вітамінів. Експерти в області здорового харчування назвали 5 продуктів, у яких необхідно зберігати шкірку.
Яблука. Очищаючи яблука від шкірки, ви тим самим втрачаєте одне з головних їх харчових достоїнств - розчинне волокно пектин. Він знижує рівень "поганого" холестерину і утримує в стабільному стані показники цукру в крові.
Виноград. Дійсно, виноград містить значно більше пестицидів, ніж будь-який інший фрукт. Але все одно, з нього не слід знімати шкірку, адже в ній міститься ресвератрол, який дуже корисний для серця.
Картопля. У шкірці картоплі міститься набагато більше заліза, волокон і фолатів, ніж в м'якоті. У реальності, в шкірці картоплі в 5-10 разів більше антиоксидантів, ніж в м'якоті.
Огірок. У шкірці огірка є кальцій, фосфор, магній, калій, вітаміни А і К. Вона містить багато корисних для здоров'я волокон, які не тільки стимулюють травні процеси, але і забезпечують тривале відчуття ситості, оберігаючи від переїдання.
Читайте також: Корисні продукти, які небезпечно їсти разом
Баклажан. Шкірка баклажана містить сильний антиоксидант насунін, який вкрай важливий для підтримки здорової тканини мозку.
Насунін є флавоноїдом, і якщо ви вживаєте значна його кількість, то набагато рідше набираєте зайву вагу.
Коментарі