понеділок, 28 жовтня 2019 10:19

15 школярів у лікарні - у Чернігові спалах гепатиту А

15 школярів у лікарні - у Чернігові спалах гепатиту А
У Чернігові 15 школярів госпіталізували - попередньо діагностували гепатит "А". Фото: dt.ua

З 25 по 27 жовтня 2019-го до інфекційного відділення Чернігівської обласної дитячої лікарні госпіталізовано 15 учнів місцевої ЗОШ №7.

Лікарі попередньо діагностували вірусний гепатит А, повідомляють у прес-службі ГУ ДСНС у Чернігівській області.

Діти до лікарів почали звертатися з 25 жовтня.

Остаточний діагноз встановлюється. Також проводять комплекс протиепідемічних заходів. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перший сексуальний досвід отримують у 13 років. Обов'язок батьків – донести дітям правильні речі про секс"

Гепати́т А — гостра інфекційна хвороба з ураженням печінки, що передається фекально-оральним механізмом. У багатьох випадках захворювання перебігає майже або зовсім безсимптомно, особливо у дітей і молоді. Час між інфікуванням і появою симптомів складає 2-6 тижнів. Якщо симптоми з'являються, вони, як правило, зберігаються протягом 1-4 тижнів у неускладнених випадках. У перші 3 дні хвороби спостерігають гарячку, слабкість, зниження апетиту, жовтяницю, у тяжких випадках можливі блювання, біль у животі. Гостра печінкова недостатність виникає рідко та найчастіше її зустрічають серед людей із фоновими тяжкими хворобами.

На Полтавщині перевищені багаторічні показники захворюваності на гострий вірусний гепатит. Про це повідомили на офіційному сайті Лабораторного центру МОЗ у Полтавській області.

Зараз ви читаєте новину «15 школярів у лікарні - у Чернігові спалах гепатиту А». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути