середа, 14 квітня 2010 01:21

Зубний наліт знімають раз на рік

Після апельсинів не можна чистити зуби. Кисла їжа пом"якшує емаль, і чищення може її пошкодити. У киянки Валентини Ткаченко, 29 років, боліли зуби після кислого й солодкого.

— Стоматолог сказала, що це пришийковий карієс, коли зуб руйнується внизу біля ясен. Порадила їсти більше продуктів із кальцієм. Я почала їсти сирі перепелині яйця зі шкарлупою. Щоранку натщесерце по три-чотири штуки. Шкарлупа в них м"яка, розжовується легко. Раз на рік приймаю комплекс вітамінів із кальцієм. Після кислої їжі зуби лише споліскую, щоб не зчищати емаль.

Хворим на пришийковий карієс потрібно раз на рік знімати наліт. Стоматолог Ольга Костіна із клініки "Естедентакс" каже, що він з"являється від неретельного чищення.

— Особливо часто наліт та каміння утворюються на крайніх зубах, бо туди важко дістатися щіткою. Лікар почистить ультразвуком і пастами. Руйнує зуби також звичка міцно стискати зуби серед ночі. Хвороба називається бруксизм. Емаль стирається, і збільшується навантаження на зуби. Таким пацієнтам я раджу вдягати силіконові капи на ніч. Це пластинки, які заважають стискати зуби.

Замовити капи коштує 400–500 грн.

Зараз ви читаєте новину «Зубний наліт знімають раз на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути