четвер, 20 лютого 2020 05:10

Заміна кришталика повертає зір

Автор: ФОТО надане центром ”Іріс”
  Катаракту не варто запускати, радить Тетяна Д’яконова, бо лікування буде дорожче
Катаракту не варто запускати, радить Тетяна Д’яконова, бо лікування буде дорожче

— Стала погано бачити — ні газету почитати, ні телевізор подивитись. У магазині цінники не могла розгледіти. В очах був суцільний туман, — розповідає 69-річна Віра Бугріменко із села Вільховатка Кобеляцького району на Полтавщині.

— Донька дізналася, що односелець робив операцію в офтальмологічному центрі "Іріс" у Полтаві, — продовжує. — Взяла телефон, записала мене на прийом. Після обстеження лікарі поставили діагноз — катаракта на обох очах. Запропонували прооперувати. Я погодилася не вагаючись, бо чула тільки гарні відгуки про центр "Іріс". Пройшла підготовку до втручання. Очі оперували по черзі. Переживала, що буде дискомфорт під час процедури. Але все пройшло швидко й безболісно.

У Полтаві офтальмологічний центр "Іріс" чотири роки лікує пацієнтів не лише з України, а й із-за кордону.

При катаракті кришталик ока твердіє і втрачає прозорість. Від цього погіршується зір. Часто трапляються несподівані зорові спалахи — то від фар машин, то від сонячного проміння. Це виникає через неправильне заломлення світла в кришталику.

— Під час двогодинного огляду мене перевірили на сучасних апаратах. У жодній із лікарень такого не було, — додає Віра Григорівна. — Вдячна головному лікарю Тетяні Вікторівні Д'яконовій і всьому медичному персоналу за те, що повернули мені зір.

Як проходить операція?

— Щоб отримати гарний результат, маємо зробити загальні клінічні аналізи. Визначити, чи є алергія на ліки. Також у пацієнта не має бути проб­лем із зубами. Прописуємо детальну інструкцію для підготовки. За три дні до втручання слід прокапати спеціальні ліки.

Операція відбувається безболісно й без уколів. Для анестезії використовуємо очні краплі. У рогівці робимо крихітний прокол — 1,8 міліметра. За допомогою ультразвуку прибираємо мутний вміст кришталика. Через тонкий інструмент всередину ставимо лінзу. Вона розкривається в оці. Процедура займає 7–10 хвилин. Потім накладаємо пов'язку і пацієнт може йти додому. До ранку прокол заростає. Протягом місяця призначаємо чотири консультації, що входять у вартість операції.

У нашому центрі заміна кришталика на штучний дозволяє відновити зір на 100 відсотків на незапущеній стадії. У багатьох випадках ця операція попереджає появу іншої недуги ока — глаукоми.

Чому виникає глаукома?

— Глаукома — друга за поширеністю хвороба очей у світі. Її ще називають "тихий крадій зору". Виникає, бо порушується гідродинаміка ока. Нерв поступово гине через відсутність постачання поживних речовин. Найчастіше — через збільшення очного тиску. Якщо нерв повністю загинув — зір відновити неможливо. Тому пацієнтів із цією недугою слід одразу лікувати.

Чому глаукому важко діагностувати?

— У нас є обладнання, що дозволяє виявити ймовірність виникнення глаукоми за рік чи два. За потреби одразу призначаємо ліки для зміцнення сітківки.

Після 40 років хоча б раз на рік слід проводити обстеження зору, а після 50 — це робити обов'язково.

Офтальмологічний центр "Іріс" оснащений найсучаснішим обладнанням для діагностики і лікування очних захворювань, зокрема катаракти і глаукоми. Ми приймаємо пацієнтів без направлень.

Головний лікар Тетяна Д'яконова зробила понад 30 тисяч операцій

Крім лікування катаракти і глаукоми, в клініці "Іріс" пропонують такі послуги: лазерне й хірургічне лікування глаукоми, терапевтична корекція зору в дітей PARAGON (США), лазерне лікування сітківки при цукровому діабеті.

Клініка "Іріс" почала роботу 2016 року.

Офтальмологічний центр "Іріс" розташований за адресою: м. Полтава, вул. Миколи Дмитрієва, 6д (колишня вул. Володарського, територія Полтавської центральної районної лікарні).

Попередньо записатися на консультацію можна за тел.: 69 71 70, 0(66) 19 73 031

Ліц. МОЗ на медичну практику №47 від 28 січня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Заміна кришталика повертає зір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути