Ексклюзиви
понеділок, 21 травня 2018 07:30

Закрепи у вагітних зникають від березового соку

— Половину вагітності мучилася закрепами. Щодня по два літри сливового соку пила — дарма. Боялася приймати проносне, щоб дитині не зашкодити, але вже терпіти не могла. Здавалося, мене роздуває, як кульку, — розповідає Альбіна Токаренко, 34 роки, із міста Васильків Київської області.

— Гінеколог порадила попити березовий сік. Він натуральний, не нашкодить. Менший син теж його пив, то глисти пропали, почав краще їсти. Щоб надовше зберегти в соку вітаміни, поморозила його в пляшках. Талий куди корисніший, ніж переварений під час консервування.

— Закрепи у вагітних — звичне явище. Їх можна послабити, але навряд чи повністю позбутися. Зумовлені здавлюванням кишечника маткою, що збільшується. Або дією гормона прогестерона, який розслабляє не тільки м'язи матки, а й мускулатуру інших органів. Це пригнічує рухову активність стінок товстої кишки, — каже 52-річна Світлана Тихомирова, столичний гінеколог.

Від тривалого накопичення в кишківнику продуктів розпаду їжі можуть утворюватися отруйні речовини. Потрапляючи в кров вони шкодять жінці та розвитку плода.

— Березовий сік дійсно стимулює виділення шлункового соку і ферментів, необхідних для нормального травлення. Напій допомагає покращити обмін речовин, прискорити метаболізм, тонізувати нервову систему та підсилити імунітет. Поліпшується кровопостачання сечового міхура і плацентарний кровообіг. А токсикоз та набряк ніг зменшується.

Дозволяється пити по склянці соку в день за півгодини до їжі. Для більшої ефективності потрібно одночасно приймати висівки. Вони продаються в аптеках і магазинах. У склянку рідини додають чотири столові ложки висівок, п'ють натще. Допомагають при закрепах, корисні для профілактики.

Зараз ви читаєте новину «Закрепи у вагітних зникають від березового соку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути