— Після новорічних свят понад 60 відсоткам людей треба вивести з організму токсини від алкоголю й жирних смажених страв. Допоможуть соки й овочі, — каже терапевт Тетяна Мальцева з лікарні №2 Подільського району столиці.
— З'їжте зранку одну сиру морквину. Це заспокоює кишечник, розслабляє його. Корисний морквяний сік. Видавіть по півсклянки соку яблука й моркви. Додайте по чайній ложці меду і куркуми, розмішайте і випийте. За півгодини відчуєте прилив сил. Добре очищує шлунок сік гарбуза. Поріжте кубиками свіжий гарбуз, вичавіть півсклянки соку. Змішайте з кип'яченою водою або соком яблука. Випивайте відразу, бо свіжі соки втрачають користь за години.
Після отруєння два-три дні не п'ють жодного соку, особливо з цитрусових. Також кави, киселю, солодких напоїв. Мінералку — лише без газу. З їжі — вівсянка з сухофруктами, несолона гречка або рис. Голова вранці після застілля болить, бо кров розносить токсини по всьому тілу.
— Раджу не вживати алкоголь ніколи, — каже віце-президент асоціації дієтологів України Оксана Скиталінська. — Але якщо вже ввечері трохи випили, зранку вичавіть у склянку теплої води сік половинки лимона, розмішайте і випийте натще. Цукру не додавайте. Такий напій примушує густу нічну жовч покинути жовчний міхур. Тіло очищується від токсинів, алергенів і вірусів. Після цього їжа ефективно засвоюється, а зайві кілограми на талії не відкладаються.
Коментарі