Ексклюзиви
вівторок, 09 жовтня 2018 06:25

Високу температуру збивають водою

Автор: www.mamadoktor.ru
  Вакцинація захищає від грипу на 90 відсотків. Її можна робити дітям починаючи з 6-місячного віку
Вакцинація захищає від грипу на 90 відсотків. Її можна робити дітям починаючи з 6-місячного віку

— Із цією школою ціла напасть. Тільки доця одужала після застуди, за три дні знову підскочила температура. Чи там діти хворі ходять, чи то моя дуже делікатна, — жаліється киянка Карина Мисечко, 30 років. — Думала зробити щеплення від грипу, щоб на зиму була впевнена в захисті.

— Дітям можна робити щеплення від грипу, починаючи з шести місяців. Тоді будуть захищені на 90 відсотків. Якщо все ж захворіють, то грип не дасть ускладнень. Швидко одужають, — говорить 38-річний Артем Олейніков, столичний педіатр. — До 8 років вакцинація дворазова. Повторюють її за місяць.

Перед щепленням дитину повинен оглянути лікар. Аналізів перед вакцинацією робити не потрібно.

— Крім дітей, найбільше в зоні ризику — медпрацівники, вчителі, водії автобусів і маршруток, продавці. Чим більше контактів, тим вище шанс заразитися.

Радить збивати температуру, якщо малюк млявий, сонливий, відмовляється пити. Потрібно дивитися не тільки на градусник, але й самопочуття дитини.

— Підвищення температури — це реакція організму на токсини, які виробляють мікроби. Вона допомагає впоратися з вірусом. Головне не розтирати хворого спиртом або оцтом. Це може підвищити кислотність крові. Ці засоби зроблять дитині ще гірше.

Для зниження температури тіла у хворого, потрібно провітрити кімнату. Роздягнути малюка й обтерти руки й ноги водою кімнатної температури.

Зараз ви читаєте новину «Високу температуру збивають водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути