Ексклюзиви
четвер, 06 січня 2011 06:30

Від себореї жирніє волосся і сиплеться лупа

— Через свою неприємну хворобу можу втратити престижну роботу в банку. У мене дуже швидко жирніє волосся, а лупа сиплеться на одяг, наче сніг. На роботі мені потрібно постійно спілкуватися з людьми. Я страшенно комплексую через своє волосся, — розповідає 35-річна Ніна з Києва. Жінка просить відому українську травницю у третьому поколінні Тетяну Радіонову порадити, як вирішити проблему.

— Зазвичай жирна масляна або дуже суха шкіра буває при себореї. Порушується нормальне функціонування сальних залоз. Шкіра голови й обличчя свербить, з'являється рясна лупа. Часто причиною себореї є шлунково-кишкові розлади, анемія, порушення обміну речовин, ендокринні захворювання, — каже Тетяна Павлівна. Вона радить дотримуватися дієти з обмеженням жирів і молока, а також лікуватися рослинними препаратами.

— Втирайте суміш настоянки календули і касторової олії у пропорції 10 до 1 у волосисту частину голови. При сильному свербінні голови, жирній шкірі, лупі використовуйте суміш із 10 грамів березового дьогтю, 20 грамів касторового масла і 100 грамів спирту. Її слід втирати у волосисту частину голови. При себорейній екземі візьміть один мускатний горіх, трохи імбиру, калгану, залийте півлітром спирту. Настояти дві доби, рідину втирайте у волосисту частину голови, — говорить травниця.

Від себореї і себорейного дерматиту вона готує чудовий комплекс із цілющих трав і коріння для зовнішнього і внутрішнього застосування. Ліки, які робить за власною методикою, швидко дають стійкий результат.

— Трав'яні збори значно підвищують імунітет людини, не отруюють організм і безпечні для печінки. Оскільки більшість імунних клітин виробляється травною системою, варто добре слідкувати за тим, що ми їмо, як працює наш шлунок, кишківник. Активізувати життєві сили організму допомагає чай із листя суниць і малини. 2 чайні ложки заварки слід залити чвертю літра окропу. Такий же настій допоможе при анемії, що викликає себорею.

Звернутися до Тетяни Павлівні Радіонової можна за тел.: 0(57) 376 32 32, моб. 0(97) 925 73 97.

e-mail: [email protected]

www.travnik.kharkov.ua

Зараз ви читаєте новину «Від себореї жирніє волосся і сиплеться лупа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути