Ексклюзиви
середа, 20 жовтня 2010 08:13

Від безсоння збільшується апетит

Людині досить спати 5–6 год. на добу. Такого висновку дійшли вчені з Каліфорнійського університету в Сан-Дієґо. Їхні дослідження тривали 14 років. Протягом цього часу науковці перевіряли пульс людей уві сні і в час активності. В експерименті взяли участь 450 добровольців віком 50–81 років. Ті, хто спали менш як 5 год., страждали від підвищеного артеріального тиску. Вони виглядали втомленими і багато їли. Байдужими та агресивними стали ті, хто спали понад 6 год. Майже всі учасники досліду скаржилися на частий головний біль.

— Я сплю по 5 годин і мені цього досить. До третьої ночі малюю. Це гарний час для творчості, — каже київський психолог Станіслава Кириченко, 25 років.

— За 5 годин відбуваються всі чотири фази сну — дві швидких і дві повільних. Найміцніше людина спить під час другої фази швидкого сну. Це десь між першою і третьою ночі. Триває вона приблизно 50 хвилин. У цей момент людину найважче розбудити. Їй сняться сни, які вона не запам'ятовує. Видно, як швидко рухаються очні яблука під повіками.

Щоб міцно спати, Станіслава радить на ніч не наїдатися і багато не пити. Також не варто дивитися телевізор.

— У спальні краще телевізор чи комп'ютер не тримати. Електричне випромінювання негативно впливає на відпочинок організму. Кімната має бути добре провітреною. Перед сном прийміть теплий душ, почитайте книжку.

Зараз ви читаєте новину «Від безсоння збільшується апетит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути