Ексклюзиви
понеділок, 03 грудня 2012 06:00

Варений гарбуз діє як проносне

Черкаска 66-річна Катерина Мішина раз на місяць протягом дня їсть лише гарбуз. Варить його та запікає.

— В моїй сім'ї від батьків було прийнято осінню готувати страви з гарбуза — каші, просто шматочками запікати чи варити, — розповідає. — Запам'ятала, як мати казала, що сезон вживання гарбуза замінює профілактику в санаторії. Печений очищує печінку. Варений — сечогінний і дуже проносний, виганяє з організму всі шлаки.

Більш як 10 років мала проблеми з підвищеним тиском, — додає. — Помітила, що того дня, як їм лише гарбуз, не болить голова і нема гіпертонії. Чула колись таку мудрість: "Якщо хочеш організм на цілий рік запасти вітамінами, з'їж у сезон відро клубніки, а на рік омолодити печінку — 10 гарбузів".

63-річному Миколі Шелесту з райцентру Сміла від печії все життя допомагає печений гарбуз.

— З'їм пару шматків у кулак і за 15-20 хвилин як рукою знімає.

Лікар сімейної медицини із села Михайлівка на Черкащині 33-річна Тетяна Дриженко радить для профілактики глистів у дітей щодня протягом двох тижнів давати натще гарбузове насіння.

— Містить багато корисних речовин. З нього виготовляють медичні препарати. Урологи радять його хворим на аденому простати.

Зараз ви читаєте новину «Варений гарбуз діє як проносне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути