середа, 09 вересня 2009 19:21

Варена кукурудза чистить шлунок

Багато вуличних продавчинь, які торгують пиріжками, під кінець літа продають варену кукурудзу. Гарячі качани можна купити на пляжах і на вулицях. Цієї пори кукурудза достигає повністю. Вона цукриста і соковита. Дієтологи радять не проґавити цей період.

— У зернах кукурудзи містяться білки, жири і вуглеводи. Особливо корисна тим, хто мало вживає м"яса, або вегетаріанцям. Містить вітаміни С, В, калій і фосфор. Має багато рослинної клітковини, яка очищує кишківник, — перелічує гастроентеролог із Львівського діагностичного центру Мар"яна Каліка.

Олія з кукурудзи виводить холестерин. У ній багато жирних кислот, які запобігають утворенню бляшок на стінках судин.

— У цьому вона близька до оливкової, тому час від часу варто переходити на кукурудзяну олію у приготуванні страв.

Лікар застерігає не захоплюватися консервованою кукурудзою.

— Часто вона генномодифікована, її вплив на організм не вивчений. Раджу кукурудзу заморожувати. Беріть качани, але неперестиглі, бо буде водяною. Зберіть із них зерна, пробланшуйте кілька хвилин на парі, охолодіть. Потім у поліетиленові пакети — й у морозилку. Можна цілі качани.

Уживати кукурудзу можна не всім.

— Якщо ви відчуваєте здуття і дискомфорт, відмовтеся від кукурудзи. А от лікувальні властивості так званого волосся кукурудзи доведені. Це жовчогінний і сечогінний засіб при жовчнокам"яній хворобі, для розчинення ниркових каменів і поліпшення відтоку жовчі.

Сушені приймочки продаються в аптеці, їх можна заготовити самому. З качанів збирають золотисте світле волосся. Сушать на повітрі у затінку.

Гастроентеролог радить 2–3 ст. ложки подрібнених приймочок настояти в склянці окропу та випивати протягом дня за чотири прийоми до їжі.

Зараз ви читаєте новину «Варена кукурудза чистить шлунок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути