понеділок, 12 лютого 2018 07:06

У програму "Доступних ліків" додали 41 препарат

5 лютого Міністерство охорони здоров'я затвердило новий реєстр препаратів програми "Доступні ліки". Додали 41 найменування ліків для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою. З них 15 — безкоштовні. Інші продають із незначною доплатою.

— Порівняно з попереднім переліком у новому реєстрі стало на 24 позиції більше для пацієнтів, які хворіють на серцево-судинні недуги, на 14 — діабет ІІ типу, на три — бронхіальну астму, — розповідає 55-річна Уляна Супрун, виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я.

У реєстрі препаратів є 239 торгових назв, із них 47 — безкоштовних, із яких 18 виробників українських і 30 іноземних. Він включає інформацію про торговельні назви, діючі речовини, форму випуску, дозування, виробника, роздрібну ціну за упаковку та суму доплати.

Щоб отримати ­препарати за цією програмою, потрібно звернутися до лікаря. Взяти правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, й отримати обрані ліки.

Зараз ви читаєте новину «У програму "Доступних ліків" додали 41 препарат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути