Ексклюзиви
понеділок, 04 червня 2012 07:00

У соляній кімнаті лікують легені та зміцнюють імунітет

— Дитина щороку по кілька разів хворіє на застуди та грип. Цієї зими двічі перенесла пневмонію, — розповідає львів'янка 38-річна Ірина Мирна про дочку Софію, 11 років. — Лікар порадив поїхати у Солотвино, в соляні печери. Це мені незручно, бо далеко. Треба лишати вдома чоловіка з 3-річним сином. Недавно дізналася, що дуже хороша спелеокамера є недалеко від Львова, у Стрию, в медичному центрі "Іридомед". Щодня їздимо туди автомобілем. Пройшли уже п'ять процедур.

Цілющі властивості солі відкрили стародавні ченці. Вони розміщували хворих із проблемами дихання у соляні печери. В "Іридомеді" створили кімнату з аналогічним мікрокліматом.

— Негативні іони солі, потрапляючи в дихальні органи людини, подразнюють нервові рецептори у легенях, проникають у кров. Мають бактерицидну дію, — говорить головний лікар центру "Іридомед" Леся Буцяк. — Тому перебування у спелеокамері корисне навіть тим людям, які працюють на виробництві зі шкідливими випарами. Наша процедура дуже приємна, безпечна. Особливо хороший ефект дає у дітей.

Курси лікування у спелеокамері радять проходити двічі на рік по 10-12 процедур. У перші дні оздоровлення у камері бажано перебувати 30 хв., потім — 45, годину. Спочатку у пацієнтів буде загострення — посилюється кашель, виділяється мокротиння, піднімається температура. Це означає, що відбувається вивільнення інфекції з організму.

— Спелеокамера лікує бронхіти, алергії, астми, фарингіти, трахеїти, пневмонію, професійні пилові захворювання, дерматологічні хвороби. Добре діє для загального зміцнення організму та імунітету, для профілактики. Знімає синдром хронічної втоми, кашель через паління, — каже лікар. — Протипоказана соляна кімната при перенесеному туберкульозі, абсцесі, гіпертонії, захворюваннях нирок, новоутвореннях.

"Іридомед" розташований у місті Стрий

на вул. Шевченка, 14.

Тел.: 0(245) 7 13 29,

0(67) 507 49 13.

Зараз ви читаєте новину «У соляній кімнаті лікують легені та зміцнюють імунітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути