пʼятниця, 22 березня 2019 05:00

У санаторії "Шаян" лікують унікальними мінеральними водами

Автор: ФОТО НАДАНЕ санаторієм ”Шаян”
  Головна особливість курорту — чотири різні за іонно-соляним складом і температурою ­мінеральні джерела типу ”Єсентукі”, ”Нарзан”, ”Боржомі”
Головна особливість курорту — чотири різні за іонно-соляним складом і температурою ­мінеральні джерела типу ”Єсентукі”, ”Нарзан”, ”Боржомі”

— На роботі почала сильно втомлюватися. Приходила додому, і сил вже ні на що не вистачало, — каже 40-річна Олена Заболотна з Хмельницького. — Лікарі виявили синдром хронічної втоми. Порадили терміново брати відпустку та їхати до санаторію.

Обрати оздоровницю жінці допомогла подруга.

— Я довго думала, куди поїхати. Хотіла, щоб, крім лікування, було де погуляти. Ідеальний варіант — Закарпаття. От подруга і порадила мені Шаян неподалік міста Хуст Закарпатської області.

Санаторій "Шаян" розташований на однойменному бальнеокліматичному курорті. Тепла зима та неспекотне літо приваблюють клієнтів цілорічно. Тут багато лісів і майже відсутній вітер. Тому в повітрі більше кисню.

— Перед тим як обрати, я вирішила пошукати оздоровницю в інтернеті. Зайшла на сайт. Там все детально розписано, від історії санаторію та його переваг і до цін й умов проживання.

Головна особливість курорту — чотири різні за іонно-соляним складом і температурою мінеральні джерела типу "Єсентукі", "Нарзан", "Боржомі". Вони різні на смак, прозорі, без запаху, солонуваті, виділяють вуглекислий газ. Мають стабільний хімічний склад та фізико-хімічні властивості. Глибина свердловин — 180–200 м.

— У санаторії лікують мінеральними водами Шаянського родовища. Я ще приймала ванни з настоями лікувальних трав, морською сіллю, — розповідає Олена Олександрівна.

За 8 км від курорту "Шаян" розташована популярна водяна лікарня "Теплі води", де приймають ванни з термальною ропою. Вона містить підвищену концентрацію іонів йоду та брому. Ванна корисна для пацієнтів із захворюваннями опорно-рухового апарату, периферичної нервової системи, варикозною хворобою, деякими шкірними недугами, як-от псоріаз. Оздоровниця "Шаян" забезпечує проїзд своїх пацієнтів до "Теплих вод" комфортабельним автобусом. За 20 км є водолікарня "Теребля", де пацієнти приймають ванни з вулканічним сірководнем.

— Ще мені сподобалися умови проживання. Персонал уважний, привітний. Я жила в двомісному однокімнатному номері. Мала свою ванну, туалет, душ. Ціна мене приємно здивувала. У мене був стандарт, також є люкси одно-, дво-, трикімнатні з усіма перевагами. Харчувалася в їдальні дієтичними продуктами. Надзвичайно важливо те, що продукти тут місцеві, вирощені в екологічно чистій зоні. Тому вони корисніші для організму. До речі, харчові домішки, ароматизатори, консерванти взагалі не використовують.

Санаторій "Шаян" намагається зробити цікавим і розважальним дозвілля своїх відвідувачів.

— В оздоровниці влаштовують пішохідні прогулянки в гори. Мені це подобалося, бо могла сповна подихати свіжим повітрям і насолодитися красою карпатських гір і лісів. Ще влаштовують вечори відпочинку, дискотеки, концерти. Любила ходити на танці просто неба.

У санаторії облаштовані спортивні майданчики. Є можливість грати у волейбол, бадмінтон, теніс. Оздоровниця організовує екскурсії ­культурно- ­історичними місцями Закарпаття. На кінній базі поблизу є нагода навчитися верхової їзди або проїхатися в кареті. Охочі до екстриму можуть спробувати сплав гірською річкою. На території санаторію є кафе, кабельне телебачення, інтернет, Wi-Fi, бібліотека, тренажерний зал.

Шаян відкритий цілорічно. Хто має закордонний паспорт, може поїхати на екскурсію в сусідню Угорщину чи Словаччину.

На сайті санаторію

http://sanshayan.com.ua/ потенційні ­відвідувачі можуть дізнатися всю ­необхідну інформацію. Якщо виникли питання, телефонуйте за номерами: 0(96) 208 72 72 або 0(3142) 5 92 30. Клієнти мають змогу написати електронного листа на адресу: [email protected]

Зараз ви читаєте новину «У санаторії "Шаян" лікують унікальними мінеральними водами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути