понеділок, 29 липня 2013 00:30

У клініку "Іридомед" на Львівщині приїжджають обстежуватися зі столиці

У місті Стрий на Львівщині на 60 тисяч жителів припадає дев'ять медичних закладів. Це державні лікарні та поліклініки, кілька приватних. Найсучаснішу клініку регіону "Іридомед" відвідали майже 8 тис. пацієнтів.

У холі на м'яких диванах сидять семеро відвідувачів. Прийом за записом, тому черг немає.

— Сьогодні зранку було 23 відвідувачі. Після обіду заплановано прийняти ще 40-50 пацієнтів. Конкуренції не відчуваємо. До нас приїжджають на обстеження й лікування зі Львова, Тернополя, Івано-Франківська, Києва. Також — із сіл Львівської та Закарпатської областей, — розповідає адміністратор на рецепції.

Медичний центр "Іридомед" надає повний перелік послуг з обстеження організму за допомогою найсучаснішого лабораторного та діагностичного устаткування. Тут працюють ретельно відібрані лікарі з досвідом роботи в обласних клініках. Тому заклад відомий на всю Західну Україну.

Стрияни розповідають, що клініка відома своєю потужною лабораторією. У ній роблять близько 80 найменувань тестів. Просимо адміністратора показати нам лабораторію на другому поверсі.

— У міській поліклініці не роблять багатьох аналізів, — розповідає Надія Карпінець, завідувач лабораторії "Іридомед". — Це не тому, що там працюють нефахові медики. А тому, що державні заклади не мають потрібної апаратури, що сьогодні коштує недешево. Ось лише цей автоматизований гематологічний аналізатор дає 24 показники крові. Уся інформація виводиться з нього одразу на принтер. — Чимало аналізів робимо стандартним методом із мікроскопом. Бо якщо йдеться про сечу, жодна техніка не замінить людське око. Маємо найновіше покоління мікроскопів із фотонасадками. Це дозволяє передавати дані по електронній пошті лікарю. Подібно працює біохімічний аналізатор, що дає близько сотні показників на печінкові проби, нирки.

У лабораторії використовують реактиви зі США, Німеччини, Канади, Великої Британії та Ірландії.

— Наші аналізи завжди точні, — додає Надія Іванівна. — Кожні три роки з'являється нове покоління аналізаторів. Слідкуємо за новинками й постійно оновлюємо обладнання.

Окрім стандартних аналізів крові, можна пройти тест на онкомаркери. Тоді за аналізом крові можна підтвердити чи спростувати наявність пухлини у визначеному органі. Також виявляють бактерію, що спричиняє виразку шлунку та дванадцятипалої кишки. А ще гепатити А, В, С. Новий аналіз — кардіомаркер — допомагає кардіологу зорієнтуватися, чи був у пацієнта інфаркт і його ймовірність. Для діабетиків одним тестом визначають середній рівень цукру в крові за три місяці.

 

Із лабораторії виходить 71-річний Дмитро Худолій, колишній міністр зв'язку України. Їздить в "Іридомед" із Києва. Долає 650 км автомобілем, поїздом чи літаком, аби пройти тут обстеження. Лікує серцево-судинну систему та шлунок.

— Стою на обліку у "Феофанії", — розказує Дмитро Андрійович. — Проте обстеження проходжу у Стрию. Це європейський сучасний медичний заклад. Персонал дуже людяний, без награної ввічливості. Багатьом столичним закладам ще треба тут повчитися. Я приїжджаю на два дні й виходжу звідти з повним обстеженням. Вже знаю, як маю дальше лікуватися. Багато знайомих дослухалися до мене і сьогодні їдуть сюди з Києва. Про "Іридомед" кажу так: якщо головний лікар — від Бога, то і персонал такий самий підбирає. Я не знаю, звідки у Стрию стільки таких висококваліфікованих фахівців, але бачу їх в "Іридомеді".

Для клієнтів здалеку клініка може надати готельні номери на другому поверсі. Це зручно, якщо треба дочекатися результатів аналізу наступного дня.

 

Цього літа в "Іридомеді" відкрилося нове відділення — репродуктивної медицини. Лікар-гінеколог Лариса Іващенко приймає щодня, крім неділі. У кабінеті, окрім гінекологічного крісла, багато устаткування.

— Це апарат УЗД екстракласу, а це — для радіохвильового лікування шийки матки, — розповідає Лариса Володимирівна.— Лише за останніх півтора літніх місяці виявила рак у шести місцевих мешканок та в чотирьох відпочивальниць. Онкологія набирає страшних обсягів. Дівчата починають дуже рано жити статевим життям, часто змінюють партнерів, не користуються презервативом. І хоч вважають себе здоровими, бо не мають венеричних захворювань, однак із віком хворіють на рак шийки матки. Хвороба деякий час не відчутна. Починається з вірусу папіломи, який здоровий чоловік переносить від однієї жінки до іншої.

Рак шийки матки, виявлений на ранній стадії, піддається лікуванню. Смертність від цієї хвороби посідає четверте місце серед онкохворих. Щорічно її в Україні виявляють у 7500 жінок, з яких третину вилікувати не вдається.

У клініці роблять усі типи обстеження, що виявляють причини безпліддя. Досліджують гормони, якість яйцеклітин, матку, прохідність труб. Роблять спермограму, тести на сумісність яйцеклітин жінки і сперматозоїдів чоловіка.

— Якось звернулася пара, яка шість років прожила разом і не мала дітей. Ми виявили несумісність. Жінка вийшла заміж удруге й одразу ж завагітніла. Чоловік не одружився, але після нашого обстеження заспокоївся, що повноцінний та може стати батьком. Несумісність трапляється, коли в жінки виробляються антитіла на сперму чоловіка і навпаки.

Клініка має також надсучасні апарати для ультразвукової діагностики, ендоскопії, електро- та ехокардіографії.

Найкращу діагностику судин — дуплексне сканування — в "Іридомеді" проводить судинний хірург. Завдяки цьому методу за 20 хв. дізнаються про стан артерій, судин у ногах, головному мозку. Вчасна діагностика та лікування вбережуть від інсульту, ускладнень цукрового діабету, операції на венах через варикоз.

40-річна Ольга Маковська зі Стрия три роки разом із сім'єю звертається лише в "Іридомед". Матір жінки, 72-річну Анну, у клініці обстежує та лікує головний лікар Леся Буцяк.

— Мама захворіла несподівано, — розповідає Ольга Василівна. — Злякалася, знаючи ставлення до пенсіонерів у державних поліклініках. Тому вирішила вести її у приватну. Там, принаймні, не стоятиме принижено в довгих чергах. Із першого прийому в "Іридомеді" вразило чуйне ставлення персоналу, особливо головного лікаря. Це жінка повністю взяла під контроль обстеження мами. Скеровувала до інших своїх спеціалістів. Коли картина стала зрозуміла, лікар дала направлення в обласну лікарню на операцію. Там фахівці отримали вже всю інформацію про мамин стан. Її прооперували, — відмовляється називати діагноз матері. — З того часу вся сім'я за потреби обстежується та консультується тільки в "Іридомеді". Я вибрала для себе їхнього гінеколога.

Жінки різного віку є постійними клієнтами в "Іридомеді" завдяки відділенням репродуктивної медицини та косметології. Апаратні процедури фотоомолодження проводить косметолог Оксана Кравець.

— Це абсолютно безпечна, а головне, дієва методика, — пояснює спеціаліст. — За допомогою фотоспалахів на цій насадці обробляємо обличчя. За бажанням — й інші ділянки тіла, — показує апарат "Моналіза". — Світло проникає у шкіру, організм починає виробляти більше колагену та еластину. Обличчя підтягується.

Процедура не болісна, триває близько 30 хв. Її роблять раз на чотири-п'ять тижнів.

Жінки записуються й на традиційні процедури в клініку: пілінги, масажі для обличчя, маски. Для цього в "Іридомеді" вибрали дві провідні професійні лінії косметики ізраїльські "Сілк" — із волокнами шовку та "Крістіну".

Зоряна Дороніна, 36 років, приїжджає в "Іридомед" у відділення косметології зі Львова.

— Такі самі апаратні процедури у Львові коштують утричі дорожче. Тому двічі на місяць їду сюди. Дорога — 67 кілометрів. Це година часу. Економлю понад тисячу гривень щомісяця.

Від залізничного вокзалу до клініки — 800 м.

 

Адреса клініки "Іридомед": м. Стрий, вул. Булехівська, 1.

Тел.: 0(3245) 7 13 29, 0(67) 507 49 13.

Зараз ви читаєте новину «У клініку "Іридомед" на Львівщині приїжджають обстежуватися зі столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути