Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2012 05:30

У басейні можна заразитися грибком

Автор: фото з сайта www.marina-club.ru
  Відвідувачі басейнів мають принести довідку, що здорові. Для цього треба обстежитися в терапевта і дерматолога
Відвідувачі басейнів мають принести довідку, що здорові. Для цього треба обстежитися в терапевта і дерматолога

— Записалася в басейн, бо хочу навчитися плавати. Там вимагали довідку, що здорова. Не хотіла витрачати час на обстеження і купила її в поліклініці за 100 гривень. Потім узнала, що в басейні можна було заплатити вдвічі менше, — розповідає киянка Марина Дяченко, 20 років. — Сходила туди три рази, а потім помітила, що шкіра між пальцями на ногах свербить. Думаю, підхопила грибок.

Довідку для басейну через інтернет продають за 100-300 грн. Обстеження зазвичай не роблять. Можуть привезти документ додому.

— Перед басейном треба пройти огляд у терапевта і дерматолога, — застерігає 39-річна Людмила Проляк, терапевт зі столичного лікувально-оздоровчого центру. Там обстеження і довідка коштують 60 гривень. — Терапевт оглядає горло, чи немає ангіни. Промацує живіт, лімфовузли. Слухає легені. Перевіряє, чи нема в людини якогось запалення. Якщо дерматолог помітив висипання на шкірі, направляє на аналіз крові та мазок. Переконується, що нема венеричного захворювання.

Каже, найчастіше в басейні можна заразитися грибком.

— Від нього шкіра на ногах червоніє, свербить. Згодом нігті грубішають, лущаться. Щоб не заразитися, беріть у басейн фен, щоб після душу сушити ноги. Грибок чутливий до високих температур. Також не ходіть там босоніж.

Інструктори в басейнах часто носять на роботу засоби для інтимної гігієни. Користуються ними після плавання, щоб не заразитися статевою інфекцією.

— Був випадок, коли 17-річна незаймана дівчина отримала в басейні бактеріальний вагіноз. В неї порушилася мікрофлора піхви. Лікувалася антибіотиками два тижні. Багато хто боїться підхопити в басейні сифіліс, але це майже неможливо. Хіба що займатися там сексом.

Ковтаючи воду в басейні, можна захворіти на гепатит А. Вірус зберігається у воді до 10 місяців.

— 35-річний чоловік підхопив у басейні паразити лямблії. Почав швидко худнути, за тиждень скинув 5 кілограмів. Щодня мав діарею, біль у животі. Казав, пару разів випадково ковтнув воду. Кілька тижнів після того лікувався.

Зараз ви читаєте новину «У басейні можна заразитися грибком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути