понеділок, 08 лютого 2016 06:25

Гарбуз лікує печінку

— Як відчуваю присмак ­гіркоти в роті — почалися ­проблеми з печінкою, — каже Ірина Наза­ренко, 41 рік, із Черкащини. — Знаю, що гарбуз її чистить і відновлює. Півсклянки гарбузового соку з медом випиваю щодня натщесерце протягом двох-трьох місяців. Сирий натираю в салати та інші страви, як моркву.

Гарбуз — не має протипоказань, каже фітотерапевт Наталка Захарченко, 32 роки.

— Містить мідь, кремній, фосфор, вітаміни групи В. Його призначають при хворобі Боткіна, як жовчогінне при жовтяниці, протипухлинний засіб. Гарбуз із медом не лише лікує печінку, а й виводить пісок із нирок та жовчного, знижує холестерин. Добова пор­ція — півкілограма сирого овоча або півсклянки соку. Сир із медом і сирим тертим гарбузом — улюблена страва для печінки.

Зараз ви читаєте новину «Гарбуз лікує печінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути