— Як відчуваю присмак гіркоти в роті — почалися проблеми з печінкою, — каже Ірина Назаренко, 41 рік, із Черкащини. — Знаю, що гарбуз її чистить і відновлює. Півсклянки гарбузового соку з медом випиваю щодня натщесерце протягом двох-трьох місяців. Сирий натираю в салати та інші страви, як моркву.
Гарбуз — не має протипоказань, каже фітотерапевт Наталка Захарченко, 32 роки.
— Містить мідь, кремній, фосфор, вітаміни групи В. Його призначають при хворобі Боткіна, як жовчогінне при жовтяниці, протипухлинний засіб. Гарбуз із медом не лише лікує печінку, а й виводить пісок із нирок та жовчного, знижує холестерин. Добова порція — півкілограма сирого овоча або півсклянки соку. Сир із медом і сирим тертим гарбузом — улюблена страва для печінки.
×
Коментарі