четвер, 09 серпня 2007 19:04

Терен допомагає від облисіння

Іван Олефір, 78 років, із села Супрунівка Полтавського району вилікував облисіння терновою настоянкою.

— П"ять років тому у мене було тім"я, як коліно, — Іван Васильович показує фото, де він лисий косить сіно. — А ще нігті ламалися вздовж і упоперек. Тоді почав шукати ліки.

Перший рецепт знайшов у Зубицької. Треба було робити настоянку на сливових гілочках — гілки з листям залити окропом.

— До осені я її пив. А як опало листя, перейшов на терен. Спробував інтуїтивно, і помогло. За три місяці лисина заросла темним волоссям, хоч я давно сивий. Лише те, що випало на висках у 40 років, не виросло. А нігті стали, як у тигра. Певно, терен наситив організм речовинами, яких не вистачало волоссю та нігтям.

Для настоянки чоловік радить нарізати та насушити молодих однорічних гілочок терну. Щодня потрібно готувати свіжу порцію: на півлітрову банку окропу порізати три шматки гілочки з листям — по 10 см. Як рідина охолоне, ліки готові.

— Пив їх замість води протягом дня, — розповідає Іван Олефір. — Разом зі мною пила сусідка років шестидесяти. У неї було рідке волосся. За три місяці, як ми пили настоянку, у неї волосся стало густішим на третину. Старі волосини були сивими, а нові — темними.

Настої готують із материнки, квіток волошки та соку капусти

Травник Євген Товстуха пропонує зміцнювати волосся при ранньому облисінні відваром кореня аїру. 1 ст. л. подрібнених коренів заливають склянкою води, кип"ятять на малому вогні 15 хв. і ще стільки ж настоюють. Вживати по 50 мл 3–4 рази на добу за півгодини до їди — протягом місяця-двох восени та взимку.
Улітку можна приготувати цілющі напої. 150 г свіжих квіток волошки синьої заливають 3 л окропу й настоюють чотири години. Фільтрують та доводять кип"яченою водою до 3 л. Якщо немає волошок, готують напій з материнки: 100 г свіжої трави залити 3 л окропу, так само настояти й довести до трилітрового об"єму.
А фітотерапевт Наталія Зубицька радить втирати у шкіру голови суміш капустяного та шпинатного соку.

Зараз ви читаєте новину «Терен допомагає від облисіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути