—?Українці думають, що у шлунку пече від того, що з'їли жирне чи перчене. Але насправді це буває, як сильно переїли. Треба їсти меншими порціями і частіше, ніж тричі на день, — каже столичний лікар аюрведи 35-річна Тетяна Нарзанова.
Аюрведа — давня східна система, що оздоровлює тіло й душу.
—?Лікую оліями, травами, спеціями й інгаляціями. Хвороби за аюрведою ділять на холодні та гарячі. Печія гаряча, тому її треба "охолодити", — додає лікарка.
Охолоджують шлунок кокосова й сандалова олії. Їх можна купити в аптеці.
—?По п'ять-шість крапель додають у чай або салат. Кислотність знижує суцвіття кардамону. Його можна не ковтати, пожувати з хвилину і виплюнути. Слизова рота всотує всі поживні речовини.
Радить їсти менше "теплої" їжі — оцту, кислих ягід і цитрусових. Кислотність підвищить кисле молоко, перець чилі, цибуля і часник, пересолена їжа, алкоголь. Печію вгамовує гранатовий сік.
—?Хоч він кислуватий, але водночас гіркий, в'яжучий. Це збалансує кислотність. Соки робіть самі. Бо в магазинні як консервант кладуть лимонну кислоту. Від неї печія лише розіграється.
Якщо у шлунку пече частіше, ніж двічі на місяць, радить сісти на дієту. Щодня їсти зелень, гарбуз, манго, варені каші. Зі спецій — м'яту, кардамон і коріандр.
Коментарі