— Весна — ідеальна пора, щоб братися за очищення організму. Тоді добре "злітає" все, що людина запасла за зиму. Узимку вітамінів мало, люди їдять важку їжу. Через забитий кишечник почуваються стомленими й роздратованими, — каже столичний гастроентеролог Марина Пишнюк, 35 років.
Радить починати очищення з насіння льону, яке виводить токсини й нормалізує травлення. Потрібно з'їдати його 1 ст. л. натщесерце вранці. Розжувати кілька хвилин і запити склянкою теплої води. Через півгодини можна снідати.
— Забудьте про клізму як метод очищення. Після неї важко відновити мікрофлору організму. Вона прочищає прохід кишечника, залишаючи шлаки на його стінках. Дієвіше пити висівки. Вони бувають різними. Починайте з вівсяних — мають нейтральний смак.
Перед прийомом їжі потрібно з'їсти 2 ст. л. висівок і запити склянкою води. Їх ще можна змішувати з кефіром чи йогуртом.
— Від води висівки розбухають і заповнюють кишечник. Потім виводять шлаки назовні.
На добу можна вживати не більше 6 ст. л. висівок. Курс очищення ними триває місяць. Проводять його раз у півроку.
— Клітковина з висівок є природним адсорбентом. М'яко очищує організм від залишків гниючої їжі. Людина, яка споживає їх, не відчуває дискомфорту, що буває від послаблюючих таблеток.
Коментарі