
— Взимку люди більше споживають жирної їжі. А це перевантажує печінку. Виникає нудота і в'ялість, — розповідає вінницький терапевт Олександр Химиченко, 51 рік.
Печінка — головний фільтр організму, який усуває токсини.
Для покращення її роботи призначають фітогепатопротектори. Це лікарські препарати, що прискорюють обмінні процеси в клітинах печінки.
— Щоб не бігти по ліки, а завчасно подумати про стан організму, раджу більше їсти волоські горіхи, насіння льону та соняшника. Щодня потроху. Вони позбавляють від токсинів і жирових відкладень. У горіхах міститься багато аргініну — амінокислоти, що чистить печінку від аміаку. У насінні соняшника є магній, який регулює артеріальний тиск і розщеплення жирів.
Столовий буряк запобігає застою жовчі. Це захищає від утворення каменів. Багатий на залізо і кальцій. Відновлює клітини печінки. Готувати буряк краще на пару, запікати або відварювати зі шкіркою. Це збереже поживні речовини.
Коментарі