Ексклюзиви
понеділок, 24 грудня 2012 07:00

Робота капілярів відображає стан організму

Усі тканини в організмі пронизані дрібними судинками — капілярами. У них відбувається перехід поживних речовин із крові в тканини та рух продуктів розпаду в зворотному напрямку. В тілі людини 10 млрд капілярів, які містять близько однієї шостої загального об'єму крові. Будь-яке порушення їхньої роботи призводить до розладу кровообігу, що спричиняє застій крові та збій обмінних процесів. Через це знижується імунітет, загострюються хронічні й розвиваються нові захворювання.

— Якщо капілярна система в межах норми, отже, і серце, й артерії, й вени — все діє злагоджено, — каже київський лікар-невролог, доктор медичних наук Уляна Лущик. — Це як водопровід у будинку: вода повинна й до верхніх поверхів доходити, й підвал не затоплювати. Спостереження за капілярами допомагає діагностувати та прогнозувати чимало недуг.

Метод дослідження найдрібніших судин організму має назву капіляроскопія. Його здійснюють за допомогою спеціального приладу — капіляроскопа, який є мікроскопом особливого типу, оснащеним камерою та відеомонітором. Фахівець оцінює загальну кількість капілярів, їхню довжину, форму, інші показники. Таке обстеження не потребує спеціальної підготовки пацієнта, процедура не порушує цілісності шкіри й не викликає болю. Одержання та обробка зображень капілярів тривають кілька хвилин. Результати спостереження можна роздрукувати. Компактність капіляроскопа дає змогу широко його застосовувати.

Фахівці Клініки Уляни Лущик, а тут працюють і лікарі, й інженери, доклали рук до створення вітчизняного цифрового оптичного капіляроскопа, на який було одержано міжнародний патент та медичний сертифікат України. Тепер прилад випускають серійно.

— Ми активно використовуємо капіляроскопію при комплексному обстеженні, — каже Уляна Богданівна. — Такий метод дає змогу не лише діагностувати хворобу, а й періодично оцінювати ефективність лікування. Тому важливо його застосовувати при серцевій недостатності, ішемічній хворобі серця, атеросклерозі, гіпертонії, а також при епілепсії, аутизмі, ДЦП, порушеннях мовного розвитку, бронхіальній астмі, пневмонії, цукровому діабеті та багатьох інших захворюваннях. Окрім того, капіляроскопічне дослідження допомагає виявляти передракові стани. Завдяки капіляроскопії можна також швидко оцінити стан серцево-судинної системи, що важливо для профілактичних оглядів і страхової медицини.

Клініка Уляни Лущик

Тел.: 0(44) 467 63 89, 0(95) 068 30 74, робочі дні: пн-пт, 8.30-17.30

www.inno-health.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Робота капілярів відображає стан організму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути